-
Αρχική > Απόψεις > Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου (Toυ ΔώραΘέτη )

Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου (Toυ ΔώραΘέτη )


 

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι φωνές σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των αρμοδίων φορέων, για την απαραίτητη  κατασκευή ενός νέου δημοτικού κλειστού γηπέδου. Το υπάρχον Κλειστό επί σειρά ετών παραμένει εγκαταλελειμμένο και ακατάλληλο προς χρήση, αποτελώντας μία «ανοιχτή πληγή» τόσο για τους αθλητές, όσο και για ολόκληρο το  Νομό.

Προκειμένου λοιπόν να αναπτυχθεί καλύτερα, το άθλημα είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνει άμεσα από τον Δήμο Καστοριάς μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση. Ακούγεται εδώ και χρόνια ότι κάτι  πάει να γίνει, ωστόσο η κατασκευή του μοιάζει με το γεφύρι της Άρτας, καθώς ακόμη δεν φαίνεται φως στο τούνελ από τους υπευθύνους. Η ομάδα παλεύει μόνη της να λύσει τα προβλήματα, αφού η Δημοτική Αρχή δείχνει να μην ασχολείται σοβαρά με το θέμα.

Και όλα αυτά σε μια πόλη  που έχει  αναπτύξει αθλητική  ιστορία στο μπάσκετ με τον  σπουδαίο αθλητή συμπολίτη μας Δημήτρη Διαμαντίδη και μια ομάδα που παλεύει να σταθεί στην μεγάλη κατηγορία και με χιλιάδες παιδιά να αναζητούν χώρους άθλησης και προπόνησης σε ανοιχτά γήπεδα της πόλης και σε γυμναστήρια σχολείων. Θα περίμενε κανείς ότι η Δημοτική Αρχή θα έβαζε σε πρώτη προτεραιότητα το νέο Κλειστό Γυμναστήριο. Θα περίμενε κανείς ότι στα 3, αυτά χρόνια με «πολιτική» παρέμβαση θα είχαν λυθεί τα όποια προβλήματα υφίστανται, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η κατασκευή του γηπέδου, μιας και  όπως  ακούγεται η χρηματοδότηση υπάρχει.

Αντ’ αυτών βλέπουμε την  πλήρη απουσία και ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής, που προφανώς δεν θέλει ή δεν έχει καταλάβει τη σημασία αυτού του έργου. Έστω και την ύστατη στιγμή καλούμε τον κ. Δήμαρχο να αναλάβει τις ευθύνες του και να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα κατασκευής νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Αυτό ωστόσο  που  δεν πρέπει  να ξεχνάμε  είναι ότι, ο αθλητισμός είναι μέρος του πολιτισμού ενός τόπου και η Βυζαντινή αρχόντισσα  είναι κέντρο πολιτισμού, είναι  Πόλη με παρελθόν, παρόν και μέλλον, με πολλές διακρίσεις στο στίβο και γενικότερα στον αθλητισμό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks