-
Αρχική > Απόψεις > Το” ΠΑΡΩΝ – ΑΠΩΝ” για το Σκοπιανό! (ΤουΔώραΘέτη)

Το” ΠΑΡΩΝ – ΑΠΩΝ” για το Σκοπιανό! (ΤουΔώραΘέτη)

 

Λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του μεγαλειώδους  συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη και ώρες μόνο μετά από την συνάντηση των 2 πρωθυπουργών Ελλάδος και Σκοπίων στο Νταβός, οι συζητήσεις για το Σκοπιανό ζήτημα ολοένα και οξύνονται.

Δυναμικό ΠΑΡΩΝ λοιπόν έδωσε ο λαός της Μακεδονίας και έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν διαπραγματεύεται την ίδια του την ύπαρξη.  Το ερώτημα όμως παραμένει, εάν και ποιος τελικά το έλαβε και ακόμα περισσότερο, πόσο το εκτίμησε και το έλαβε υπόψη στις αποφάσεις του.

Μεγάλη ήταν και η παρουσία Καστοριανών, γνωστών και άγνωστων στα κοινά πολιτών του τόπου μας, που εκτός από την φυσική τους παρουσία έδωσαν βροντερό ΠΑΡΩΝ και στο Facebook! Γκρίνιες και ερωτήματα ωστόσο ακούστηκαν για το ΑΠΩΝ διαφόρων άλλων προσωπικοτήτων και φορέων της πόλης μας, που κατά τα άλλα όμως πρωτοστατούν στις δεξιώσεις της επετείου του Μακεδονικού  Αγώνα.

ΠΑΡΩΝ δήλωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου, έστω και με κάποια καθυστέρηση στον χρόνο έκδοσης των αποφάσεων -ψηφισμάτων τους. Τραγικά ΑΠΩΝ το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που ακόμα και μετά το συλλαλητήριο δεν κατάφερε να εκδώσει ψήφισμα για την Μακεδονία μας, με πρωταγωνιστές στη αποτυχία αυτή, δυστυχώς, και περιφερειακούς συμβούλους της Καστοριάς .

Πέρα όμως από τις επισημάνσεις των ΠΑΡΩΝ και ΑΠΩΝ από κάθε εκδήλωση και ενέργεια, το ερώτημα που παραμένει βασανιστικά  αναπάντητο είναι με ποιανού ευθύνη και μέσω ποιας διαδικασίας τα βροντερά ΠΑΡΩΝ γίνονται ΑΠΩΝ στον συνεχόμενο αγώνα για την Μακεδονία μας. Στον βωμό ποιανού μικροπολιτικού οφέλους ή κάποιας πρόσκαιρης οικονομικής ελάφρυνσης ο καθένας από εμάς, και πρώτα από όλους οι άρχοντες μας, καταφέρνουμε δίνοντας το ΠΑΡΩΝ να είμαστε στην ουσία όχι απλά ΑΠΩΝ αλλά και ΑΠΕΝΑΝΤΙ από τον δύσκολο και ύπουλο αγώνα κατά του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας.  Ας αναλογιστούμε και ας πράξουμε ο καθένας το καθήκον του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks