-
Αρχική > Τοπικά νέα > Βράβευση αριστούχων μαθητών της Καστοριάς από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (φωτογραφίες)

Βράβευση αριστούχων μαθητών της Καστοριάς από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (φωτογραφίες)

 

Αν θέλεις να κατανοήσεις τα χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας, ψάξε να βρεις σε ποιους απονέμει τον έπαινό της»

Αριστοτέλης

Τους άριστους των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών Νομών της Βόρειας Ελλάδας βράβευσε χτες ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ). Τα «Βραβεία Αριστείας 2018» δόθηκαν σε μαθητές, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) και του Κέντρου Ενημέρωσης Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην εκδήλωση, με τον τίτλο «Βραβεία Αριστείας 2018», που έγινε το πρωί της Κυριακής σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα Παλλάς», οι Φροντιστές βράβευσαν 65 μαθητές και μαθήτριες της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Από τον Νομό Καστοριάς, βραβεύτηκαν η Μαρία Καράτσογλου (Ιατρική ΣΣΑΣ-1ηστο Νομό Καστοριάς) και ο Ανδρέας  Νταούτης  (Ιατρική -2ος στο Νομό Καστοριάς).

Τη βράβευση έκανε ο Νίκος Παπουτσίδης εκπροσωπώντας το Φροντιστήριο «ΜΑΘΗΣΗ» και τον Σύλλογο Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση βασικός ομιλητής ήταν ο αστροφυσικός και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στράτος Θεοδοσίου, ο οποίος μίλησε με θέμα «Η δυναμική της ελληνικής γλώσσας στις επιστήμες». Φέρνοντας δεκάδες παραδείγματα ελληνικών λέξεων ο εκλεκτός ομιλητής επιβεβαίωσε τη βασική του θέση ότι «η ελληνική γλώσσα αποτελεί το μεγάλο μας πλεονέκτημα» και ότι «η δυναμικότητα της ελληνικής γλώσσας είναι απαράμιλλη».

Στα ιδιαίτερα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ). Πρόκειται για μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η ΟΕΦΕ και η οποία επεκτείνεται σε όλους τους κατά τόπους Συνδέσμους, με μεγάλη επιτυχία.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks