-
Αρχική > Απόψεις > Ο νέος κομματισμός στην Καστοριά (Του Δώραθέτη )

Ο νέος κομματισμός στην Καστοριά (Του Δώραθέτη )

 

Κατρακύλα δίχως τέλος και ξεπεσμός δίχως όρια είναι δυστυχώς τα χαρακτηριστικά της εποχής στην σύγχρονη μας Καστοριά, μιας Καστοριάς που ζει μια περίοδο δύσκολη στην ιστορία της.

Τραγικότερη απόδειξη της οπισθοδρομικής αυτής εικόνας, αυτής της άθλιας μείξης παλαιοκομματικού μοντέλου του περασμένου αιώνα και σοβιετικών πρακτικών διοίκησης, αποτελούν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον τόπο μας. Ο τρόπος σκέψης, η πρακτική των εξαγγελιών και το σύστημα διοίκησης που φανερώθηκε την τελευταία εβδομάδα ξεμπροστιάζουν με τον χειρότερο τρόπο τους τοπικούς κομματικούς οι οποίοι ντροπιάζουν την νοημοσύνη όλων των Καστοριανών.

Ίσως κάποιος να ισχυριστεί και θα έχει δίκιο, ότι και αυτές οι πρακτικές αποτελούν μέρος της σύγχρονης πολιτικής δράσης τα τελευταία 50 χρόνια, όσο κατακριτέες και αναποτελεσματικές φυσικά και αν είναι για τον τόπο μας. Αυτό όμως που δεν μπορεί κάποιος να αποδεχτεί είναι το παραπολιτικό σύστημα διοίκησης που ισχύει στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Άτομα που αυτό-προσδιορίζονται σαν προοδευτικοί, αποδεικνύουν καθημερινά τόσο την πολιτική τους μισαλλοδοξία, την μικροπολιτική τους φιλοδοξία και ακόμα χειρότερο την παντελή έλλειψη σεβασμού στον τόπο που τους φιλοξενεί και τους ανέδειξε τόσα χρόνια. Ηχηρότερο παράδειγμα αποτελεί η αποκάλυψη των κινήσεων της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ που έχει μετατραπεί σε παράκεντρο εξουσίας, κόντρα όχι μόνο σε θεσμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και κρατικών υπηρεσιών, αλλά ενάντια και στην εκλεγμένη βουλευτή του κόμματος στην Καστοριά.

Επικίνδυνες συμπράξεις του αναχρονιστικού τρόπου σκέψης που τις ζήσαμε και παλαιότερα από άλλους, με το δυστυχώς μόνο στο περίβλημα, νέο αίμα πολιτικών στελεχών, έχει κοστίσει στην Καστοριά μια ατέρμονη κουβέντα για μεταφορά υπηρεσιών που στην ουσία έχει αποδεδειγμένα επιφέρει ήδη πολύ μεγαλύτερο κόστος στις πλάτες των φορολογουμένων από ότι αρχικά υπήρχε.

Ακόμα χειρότερα, με τις τελευταίες αποκαλύψεις των κινήσεων τους, η «τριανδρία των μη Καστοριανών», όπως επικράτησε να λέγονται οι αξιωματούχοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρονται πλέον ευθέως ενάντια στα συμφέροντα της Καστοριάς μιας και προσπαθούν για να σταματήσουν μια τεράστιας οικονομικής αξίας επένδυσης υποδομών στην πόλη μας, την κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Τραγικότερο όλων είναι ότι υπέρ της απόφασης ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου έχουν ταχθεί όλοι οι υπόλοιποι δημοκρατικά εκλεγμένοι θεσμοί, από τους ΟΤΑ, και διάφορους φορείς μέχρι την ίδια την κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την τοπική βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία, Τελιγιορίδου οι οποίοι μάλιστα έχουν δεσμευτεί και με χρονικό όριο για την έναρξη των εργασιών.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν τις κομματικές επιτροπές του Σοβιετικού μοντέλου διοίκησης έναντι θεσμών και υπηρεσιών , αλλά και συμπεριφορές συνοδευόμενες με ύβρεις, απειλές και προσβολές έναντι όσων τους αποκαλύπτουν και διαφωνούν, είναι κατακριτέες. Εδώ θα ξεχωρίσουμε την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς κ. Τελιγιορίδου η οποία προσπαθεί χωρίς φανφάρες να είναι βουλευτής όλου του νομού και όχι μόνο των ημετέρων.

Η Καστοριά πλήρωσε τον κομματισμό και τους κομματικούς κομμισάριους τις προηγούμενες δεκαετίες με αποτέλεσμα ο τόπος μας σε επίπεδο υποδομών να είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με άλλους νομούς. Η λογική πρώτα το κόμμα και μετά όλα τα άλλα είναι κάτι που πληρώσαμε ακριβά. Θα περιμέναμε από την “τριανδρία των μη Καστοριανών” που επικαλούνται το νέο να μην ακολουθούσαν την πεπατημένη των προηγουμένων που διαδέχθηκαν. Δυστυχώς όμως κάποιοι δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τις ιδεοληψίες τους.

φώτο www.google.com/search?q=

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks