-
Αρχική > Πολιτισμός > Μοναδικά φυσικά τοπία μέσα σε… βάζα

Μοναδικά φυσικά τοπία μέσα σε… βάζα

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Φιλανδός Κρίστοφερ Ρελάντερ, επισκέπτεται τοπία στα οποία σύχναζε όταν ήταν παιδί, και τα «εμφιαλώνει» για να τα πάρει σπίτι του. Ο Ρελάντερ δεν χρησιμοποιεί άλμπουμ για τις φωτογραφίες του, χρησιμοποιεί… βάζα!

Στην πειραματική σειρά φωτογραφιών του, με τίτλο «Jarred & Displaced», συλλαμβάνει με τοn φωτογραφικό του φακό, διάφορα τοπία μέσα σε γυάλινα βάζα, χρησιμοποιώντας όχι photoshop, αλλά διπλή έκθεση – οι εικόνες δεν τοποθετούνται μέσα σε πραγματικά γυάλινα βάζα.

Για παράδειγμα, ένα βάζο έχει μέσα ένα δάσος της φινλανδικής υπαίθρου, ένα άλλο έχει ένα καλυμμένο με χιόνι σπίτι.

Ο ίδιος, εξομολογείται ότι ξεκίνησε αυτή τη σειρά για να επανασυνδεθεί με τα παιδικάτα του: «Η ιδέα μου ήρθε όταν έμαθα ότι θα γίνω πατέρας. Πιστεύω ότι η έμπνευση προήλθε από έναν συνδυασμό νοσταλγίας και ανησυχίας. Ξαφνικά, ένιωσα τόσο μακριά τα παιδικά μου χρόνια».

«Πάντα μου άρεσε η δημιουργική τέχνη. Αλλά δεν περίμενα να το κάνω, μέσω της φωτογραφίας. Όταν, το 2008, κατατάχτηκα στους πεζοναύτες, έφτασα στο πλησιέστερο σημείο να γίνω φωτογράφος. Φωτογράφισα για ένα περιοδικό και, τελικά, ανέπτυξα πραγματικό ενδιαφέρον για τη φωτογραφία. Αλλά μόνον όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να δημιουργώ τις φωτογραφίες μου αντί να παίρνω φωτογραφίες» καταλήγει.

in.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks