-
Αρχική > Τοπικά νέα > Συνάντηση Εργατικού Κέντρου με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καστοριάς

Συνάντηση Εργατικού Κέντρου με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καστοριάς

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καστοριάς στα γραφεία του Ε.Κ.Κ.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μία νεοσύστατη  κοινωνική δομή για τη παροχή βασικών αγαθών, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών και  τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης.

Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ.(ΕΣΠΑ 2014-2020) και κυρίως παρέχει πληροφόρηση ή/και παραπομπή των πολιτών στα προγράμματα πρόνοιας και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, κοινωνικές δομές και υπηρεσίες όπως το Βοήθεια στο σπίτι, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με αναπηρία, τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, κ.α.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς δηλώνει ότι στις προσπάθειες των εργαζομένων θα είναι αρωγός και θα στηρίζει όλες τις δράσεις τους και η συνεργασία μεταξύ Κέντρου Κοινότητας και Εργατικού Κέντρου θα είναι συνεχής και με γνώμονα πάντα το όφελος των πολιτών και εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ  Ε.Κ.Κ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΜΑΛΕΑΣ                                                     ΑΘΑΝ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ    

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks