-
Αρχική > kastoria365 > Καταφθάνει η “Ιοκάστη”

Καταφθάνει η “Ιοκάστη”

 

Μετά την παρατεταμένη καλοκαιρία -για την εποχή- αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο, με την έλευση του βαρομετρικού χαμηλού «Ιοκάστη», το οποίο θα πλησιάσει με ταχύτητα την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί το Σάββατο, προερχόμενη από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία θα πλήξει τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα την Κρήτη, ενώ τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα. Στην Αττική βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Δείτε τη θέση της «Ιοκάστης» το μεσημέρι του Σαββάτου 10/02:

Δείτε παρακάτω το ύψος της βροχόπτωσης το μεσημέρι του Σαββάτου:

Δείτε παρακάτω το ύψος της βροχόπτωσης τα ξημερώματα της Κυριακής:

ΠΗΓΉ ΖΟΥΓΚΛΑ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks