-
Αρχική > Ελλάδα > Νovartis: Αυτή είναι η μάρτυρας «βαθύ λαρύγγι» – Η αποκάλυψη έγινε από το FBI – ΦΩΤΟ της υπάλληλου του Κωνσταντίνου Φρουζή – ΒΙΝΤΕΟ

Νovartis: Αυτή είναι η μάρτυρας «βαθύ λαρύγγι» – Η αποκάλυψη έγινε από το FBI – ΦΩΤΟ της υπάλληλου του Κωνσταντίνου Φρουζή – ΒΙΝΤΕΟ

Η πηγή που «κελάηδησε» πρώτη και αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα λαδώματα και τις περίεργες πρακτικές των ανωτέρων στελεχών της Novartis ήταν τελικά μία γραμματέας.

Αυτήν την ώρα τελεί υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, το οποίο της διασφάλισε η εισαγγελέας διαφθοράς. Όμως, το FBI διά των εγγράφων που απέστειλε και τα οποία μεταφράστηκαν από τη νομική υπηρεσία της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, δηλαδή δια των επισήμων ντοκουμέντων, αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα της μάρτυρος. Είναι αυτή η οποία κάποια στιγμή συγκέντρωσε και απέκτησε όλο το αρχείο του προϊσταμένου της στην εταιρεία. Υποκλοπή προς διασφάλιση ή επένδυση στο μέλλον;Η ίδια η εξέλιξη της υπόθεσης καταδεικνύει πως ήταν το πρώτο. Διαβάζουμε, λοιπόν, στο επίσημο κείμενο των αρχείων του FBI…

Ποιος ήταν όμως ο ρόλος της γραμματέως; Εξ όσων πληροφορήθηκε το zougla.gr η Μαρία Μαρανγγέλη ήταν γραμματέας του κ. Φρουζή από την εποχή που ο ίδιος εργαζόταν στον ΟΤΕ. Να υποθέσουμε με ασφάλεια, λοιπόν, πως ο κ. Φρουζής τής είχε απόλυτη εμπιστοσύνη και την πήρε μαζί του στη νέα του θέση στη Novartis.

Ωστόσο η σχέσεις του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον Ιταλό μάνατζερ της θυγατρικής «Novartis» στην Ελλάδα, Riccardo Canevari δεν ήτανε ποτέ άριστες. Θα έλεγε κανείς πως εξ αρχής υπήρχε μια αρνητική ενέργεια μεταξύ των δύο ανδρών. Κάποια στιγμή για έναν σοβαρό οικογενειακό λόγο , ο Φρουζής καλείται να αναλάβει μια θέση στελέχους σε μια άλλη θυγατρική της Novartis στο εξωτερικό. Για τον οικογενειακό λόγο που προαναφέρθηκε, ο Φρουζής ζητά να παραμείνει στην Ελλάδα, κάτι που το δέχεται η μητρική εταιρεία στην Ελβετία. Κάποια στιγμή, υποβάλλει και την παραίτησή του αλλά διατηρεί εξαιρετικά φιλικές σχέσεις με τη Novartis που του επιτρέπουν ακόμη και να διατηρήσει το εταιρικό αυτοκίνητο για μερικούς μήνες. Όταν επιστρέφει στο γραφείο του για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα ανακαλύπτει πως όλα έχουν εξαφανιστεί ( υπολογιστές, φάκελοι κλπ.) με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανακαλύψει ούτε τα ηλεκτρονικά του αρχεία αλλά ούτε και το ηλεκτρονικό του ημερολόγιο.

Τότε μηνύει την γραμματέα του Μαρία Μαρανγγέλη, όχι μόνο για την κατακράτηση των ηλεκτρονικών του αρχείου αλλά και για την υπεξαίρεση εκ μέρους της ενός σημαντικού χρηματικού ποσού από τον τραπεζικό λογαριασμό του. Ταυτόχρονα, στέλνει στην εταιρεία Novartis και εξώδικο, αναφέροντας όλα όσα αφορούν την Μαρία Μαρανγγέλη και ζητώντας να του δοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα και τα ηλεκτρονικά του αρχεία. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έλαβε εξώδικο δια του οποίου αποκαλύπτονται οι τουλάχιστον μη φυσιολογικές ενέργειες της Μαρίας Μαρανγγέλη, η εταιρεία την διατηρεί στην θέση της.

Προφανώς λοιπόν, είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς πως η συγκεκριμένη υπάλληλος ενεργούσε εν γνώσει της εταιρείας και βεβαίως και του Ιταλού μάνατζερ Riccardo Canevari.

http://www.enikos.gr/politics/559747

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks