-
Αρχική > Παραπολιτικά > Η Novartis βάζει φωτιά στη ΝΔ

Η Novartis βάζει φωτιά στη ΝΔ

 

Ήταν ζήτημα χρόνου να ανέβουν στην επιφάνεια και να εκδηλωθούν οι διαχρονικές αντιθέσεις που εξαρχής υφίσταντο στη Νέα Δημοκρατία -θα έλεγε κανείς σχεδόν από την ίδρυση της ελληνικής Δεξιάς.

Οι Αβερωφικοί που έδωσαν τη σκυτάλη στους Σαμαρικούς, το Καραμανλικό μπλογκ που διατηρούσε την αόρατη σύνδεση με την Λαϊκή Δεξιά του Τσαλδάρη και βεβαίως οι νεοπροσερχόμενοι ακραιφνώς Φιλελεύθεροι. Στην αρχή ήταν το Μακεδονικό το οποίο όλως περιέργως αντί να ενώσει τη Δεξιά τελικά μόχλευσε τα πάθη και επανέφερε τις αντιθέσεις μεταξύ των φατριών.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαισθάνθηκε πως θα μπορούσε να ξαναδιαδραματίσει ρόλο και ο σκληρός πυρήνας της Πολιτικής Άνοιξης είχε την αίσθηση πως θα μπορούσε να επανακάμψει. Το Καραμανλικό μπλογκ σήκωσε το βάρος του Μακεδονικού επιχειρώντας, και μάλλον το κατάφερε, να καθορίσει την πολιτική γραμμή του κόμματος. Ηττημένος από αυτή την ιστορία ήταν ο εκφραστής του λεγόμενου μπλογκ των Φιλελευθέρων, βλέπε κεντρογεννών, τους οποίους θεωρητικά εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα μαχαίρια όμως είχαν βγει και τα ορύγματα στο εσωκομματικό μέτωπο είχαν σκαφτεί βαθιά καθορίζοντας τις γραμμές της αντιπαράθεσης.

Όμως το σκάνδαλο Νovartis εκπυρσοκρότησε πυροδοτώντας ως πολιτικός πυροκροτητής αλυσιδωτές αντιδράσεις. Ο λόγος είναι απλός. Η ομάδα εντός της Νέας Δημοκρατίας που θίγεται περισσότερο από το σκάνδαλο Novartis είναι το μπλογκ των Σαμαρικών. Με έναν πρώην πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και έναν πρώην υπουργό και νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το σκάνδαλο Νovartis χτύπησε καίρια αυτή την ομάδα. Ήταν λοιπόν φυσικό και όχι απροσδόκητο να υπάρξει αντίδραση από το Καραμανλικό μπλογκ όταν πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με μία πολύ πρόσφατη αναφορά του εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την απορία του γιατί ο Κώστας Καραμανλής ως πρωθυπουργός κατά την επίμαχη περίοδο (2006 – 2009) δεν βρέθηκε και αυτός στο στόχαστρο.

Ομολογουμένως και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εμπλεκόμενος και αυτός στο σκάνδαλο, άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση των εμβολίων. «Καλά, τι ήταν ο Κώστας Καραμανλής, κανένα μικρό παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκ Βρυξελλών αναμοχλεύοντας και αυτός τα εσωτερικά πάθη στη ΝΔ.

Η αντίδραση ήταν λοιπόν αναμενόμενη και εκφράστηκε καταρχήν από έναν διαχρονικό συνεργάτη και άνθρωπο εμπιστοσύνης του «περιβάλλοντος της Ραφήνας». Ο Ευάγγελος Αντώναρος με μία ανάρτησή του στο διαδίκτυο στόχευσε κατευθείαν τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάζουμε λοιπόν στο Facebook του Ευάγγελου Αντώναρου

Πηγη Ζούγκλα 

Top
Enable Notifications OK No thanks