-
Αρχική > Αθλητικά > «Ιπτάμενη»… Ολλανδέζα στον πάγο (pics)

«Ιπτάμενη»… Ολλανδέζα στον πάγο (pics)

Χρυσό μετάλλιο για τη Βουστ στα 1500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας.

Το χρυσό μετάλλιο στα 1500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνεςκατέκτησε η Ιρέεν Βουστ από την Ολλανδία.

Η Ιρέεν Βουστ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 1.500 μέτρα του πατινάζ ταχύτητας, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ. Η αθλήτρια από την Ολλανδία κάλυψε την απόσταση στο “Gangneung Oval” σε 1:54.35 και πήρε την πρώτη θέση στο αγώνισμα, στο οποίο ήταν δεύτερη πριν από τέσσερα χρόνια στο Σότσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με το μετάλλιο που κατέκτησε τη Δευτέρα, η Βουστ έφτασε τα 10 συνολικά στην καριέρα της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι τα περισσότερα που έχει κατακτήσει οποιοσδήποτε αθλητής του πατινάζ ταχύτητας. Μέχρι τώρα η Βουστ «μοιραζόταν» την πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τη Γερμανίδα ΚλαούντιαΠεχστάιν, η οποία από το 1992 έως το 2006 είχε πάρει εννέα μετάλλια σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 1.500 μέτρα κατέκτησε η ΜίχοΤακάγκι από την Ιαπωνία, η οποία ήταν 2 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργή από τη Βουστ (1:54.55), ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε άλλη μια αθλήτρια από την Ολλανδία, η Μάριτ Λέενστρα (1:55.26).

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks