Είστε εδώ
Αρχική > Τοπικά νέα > Ολομέτωπη επίθεση της ΝΟΔΕ Καστοριάς στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθείτε τακτικές «αριστερόστροφου φασισμού  

Ολομέτωπη επίθεση της ΝΟΔΕ Καστοριάς στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ: Ακολουθείτε τακτικές «αριστερόστροφου φασισμού  

 

Παλαιοκομματικές πρακτικές άλλων εποχών από ΝΕ Σύριζα Καστοριάς (δηλώσεις έγγραφα )

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Δριμεία επίθεση και σοβαρές καταγγελίες εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καστοριάς κ Στέργιος Αδάμ στην νομαρχιακή επιτροπή Σύριζα με ευθείες βολές στον συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ κ Στέφανο Μπαλνταγιάννη ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε και το στέλεχος του Σύριζα Καστοριάς κ. Περικλής Ζαγάρας . 

Ο κ Αδάμ έκανε λόγο για κομματικές διώξεις δημοσιογράφων και παρεμβάσεις στο έργο τους και απαξίωση της βουλευτού του Σύριζα Ολυμπίας Τελιγιορίδου. Αναφέρθηκε επίσης και για την εξώδικη κοινοποίηση που έκανε ο Σύριζα στην τριμελή επιτροπή πολεοδομίας τονίζοντας ΠΩΣ δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του νομού κομματική οργάνωση να καταγγέλλει ιδιώτες στην πολεοδομία αναρωτώμενος μάλιστα εάν ο κ. Ζαγάρας, « ο επαγγελματίας εκπρόσωπος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ», όπως ο ίδιος δηλώνει στην αίτηση του, όταν έκανε την καταγγελία λειτούργησε ως μονάδα ή ως σύνολο της Νομαρχιακής επιτροπής; ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ!

Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται ;

 Ο κ. Αδάμ επέρριψε σοβαρές ευθύνες στο τοπικό Σύριζα για την μετεγκατάσταση της ΔΟΥ μιλώντας μάλιστα για απειλές προς την επιτροπή στέγασης και απολύσεις εργαζομένων όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία ανακοίνωση κατηγόρησε τη ΝΟΔΕ ως ντίλερ ιδιωτικών συμφερόντων. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν πάντα ξεκάθαρη υπέρ της στέγασης των δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια, με μόνιμους τρόπους και όπου προκύπτει. Ο διαγωνισμός έγινε επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ δύο χρόνια πριν και δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται ξαφνικά από αυτές τις αντιδράσεις; και με τι συνθήκες παραμένει η ΔΟΥ εκεί ενώ έχει λήξει η σύμβαση; Γεγονός που προκύπτει από την ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού δύο χρόνια πριν επαναλαμβάνω! Τι είδους πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται; Και αναρωτιέμαι όλο αυτό το χρονικό διάστημα πώς διασφαλίζεται το δημόσιο χρήμα όταν αντί να πάμε σε ένα κτίριο έως ότου βρεθεί λύση το οποίο μας στοιχίζει 40% λιγότερο παραμένουμε στο ίδιο κατασπαταλώντας δημόσιο χρήμα για το καπρίτσιο της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ακολουθεί τακτικές όπως είπε και ο Μίκης «αριστερόστροφου φασισμού» .: Πρώτον δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του νομού κομματική οργάνωση να καταγγέλλει ιδιώτες στην πολεοδομία. Ο κύριος Ζαγάρας ο επαγγελματίας εκπρόσωπος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος δηλώνει στην αίτηση του, όταν έκανε την καταγγελία λειτούργησε ως μονάδα ή ως σύνολο της Νομαρχιακής επιτροπής; Δεύτερον σαν να μην έφτανε αυτό προχώρησε σε κάτι ακόμα χειρότερο και πιο «αριστερόστροφα φασιστικό» και γιατί το λέω αυτό; ΓΙΑΤΙ  έστειλαν εξώδικο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της επιτροπής στέγασης για το θέμα της ΔΟΥ σε μία προσπάθεια να καθοδηγήσουν την απόφαση της επιτροπής στέγασης εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας την επιτροπή. Εμείς η Νέα Δημοκρατία δεν θα αφήσουμε να υποστούν κομματικές απειλές και διώξεις υπάλληλοι που δεν συμφωνούν με τις ιδεοληψίες τους. Σύμφωνα με την έκθεση του ΤΕΕ όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα απαιτούνται δύο συνεχόμενοι όροφοι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας για να στεγαστεί η ΔΟΥ Καστοριάς πράγμα αντιφατικό με αυτό που έχουνε δηλώσει. Μήπως έχουν επιλέξει και τους υπαλλήλους που θα διώξουν από την ΔΟΥ προκειμένου να χωρέσουν στον έναν όροφο, ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ Ο Κ. ΑΔΑΜ!

Μήπως έχουν επιλέξει και τους υπαλλήλους που θα διώξουν από την ΔΟΥ προκειμένου να χωρέσουν στον έναν όροφο

 

Εκφράζοντας στη συνέχεια τον προβληματισμό του για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που τώρα στεγάζονται στην περιφέρεια ο κ Αδάμ τόνισε «Θα διασπείρουμε όλες τις υπηρεσίες που ανήκουν στην Π.Ε. Καστοριάς σε διάφορα κτίρια ταλαιπωρώντας πολλούς, υπαλλήλους και κοινό, για να στεγάσουμε μία υπηρεσία που δεν ανήκει στην Π.Ε. Καστοριάς. Και οι υπηρεσίες που θα διωχθούν πού θα στεγαστούν και πότε; με τι χρήματα; Η μετακόμιση της ΔΟΥ στην Π.Ε. ποιο χρονοδιάγραμμα έχει με τι κόστος; Και ωστόσο παραμένει η ΔΟΥ εκεί που είναι εξυπηρετώντας γνωστά για τον κύριο Ζαγάρα και τον κύριο Μπαλταγιάννη συμφέροντα. Η πρόταση της Νομαρχιακής επιτροπής την οποία υπέδειξε στην κυβέρνηση κατά δήλωση του ο κ. Μπαλταγιαννης προϋποθέτει την μείωση στο μισό του χώρου στέγασης άρα και την αντίστοιχη μείωση των υπαλλήλων. Καλώ την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση! Μήπως έχουν επιλέξει και τους υπαλλήλους που θα διώξουν από την ΔΟΥ προκειμένου να χωρέσουν στον έναν όροφο Συνηθιζόταν στην Σοβιετική Ένωση και επί γερμανικής κατοχής (komandatur)

Συνηθιζόταν στην Σοβιετική Ένωση και επί γερμανικής κατοχής (komandatur) 

 Σε μια αποστροφή του λόγο του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τόνισε για της δηλώσεις του Μπαλταγιάννη για χρήση των στρατοπέδων, τονίζοντας μάλιστα. «Η χρήση στρατοπέδων θέλω να του θυμίσω ότι συνηθιζόταν στην Σοβιετική Ένωση και επί γερμανικής κατοχής (komandatur) και να τον ρωτήσω αυτό είναι το όραμά του για την Καστοριά;

Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί και για την βουλευτή του Σύριζα την οποία άφησε αλώβητη από τον  ορυμαγδό των πεπραγμένων του τοπικού Σύριζα. Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα κλήθηκε η κ. Τελιγιορίδου ή η κ.Αντωνίου; Αποφασίζουν ερήμην των βουλευτών για το νομό; Εκτός και αν κλειδοκράτορας του νόμου είναι η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καρυπίδης. Ο κύριος Ζαγάρας την ώρα της σύσκεψης στην Αθήνα ήταν security έξω από την πόρτα ή έκανε τον κοριό του κυρίου Μπαλταγιάννη ο οποίος επιθυμεί να είναι ο επόμενος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Την κυρία Τελιγιορίδου την ενημέρωσε ή ήταν απασχολημένος αυτός και ο κ. Μπαλταγιαννης εκτοξεύοντας απειλές για να φιμώσει τον τοπικό τύπο; Προφανώς ακολουθεί τις πρακτικές του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος εφάρμοσε τα ίδια στους δημοσιογράφους που δεν υπακούν του ίδιου του κομματικού τους ραδιοφώνου!

Σας παραθέτουμε τα έγγραφα που δημοσιοποίησε  η ΝΟΔΕ Καστοριάς

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow