-
Αρχική > Τοπικά νέα > Κάλεσμα του Μητροπολίτη και των φορέων :Η κοινωνία της Καστοριάς να πλαισιώσει τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις(φωτογραφίες )

Κάλεσμα του Μητροπολίτη και των φορέων :Η κοινωνία της Καστοριάς να πλαισιώσει τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις(φωτογραφίες )

Κ.Κ. Σεραφείμ δεν θέλω  να πολιτικοποιήσουμε  την απόφαση της Ιεράς συνόδου, διότι έχει καθαρά εκκλησιαστικό και τιμητικό χαρακτήρα.

Στην τελική ευθεία για την άφιξη του αρχιεπισκόπου Αθηνών  και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνυμου και των συνοδικών μπήκε η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς . Σήμερα το βράδυ έγινε  και τρίτη σύσκεψη όλων των  φορέων  στα γραφεία της Μητρόπολης όπου και ζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την επίσκεψη των εκλεκτών Καλεσμένων.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς  απηύθυνε κάλεσμα την κοινωνία της ακριτικής μα περιοχής να πλαισιώσει την εορταστικές εκδηλώσεις   και να συμμετέχει  στο μεγάλο γεγονός,  την  Συνοδική θεία λειτουργία και  το συνοδικό μνημόσυνο όπου θα διεξαχθεί  την  ερχόμενη Παρασκευή και Σαββάτο, στην ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.

Ο Κ.κ   Σεραφείμ  τόνισε στις δηλώσεις του,  στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι  όλοι όσοι  παρευρεθήκαμε απόψε στη σύσκεψη,  έχουμε τα ίδια αισθήματα τιμής και ευλάβειας και  από κοινού θα ικανοποιήσουμε την απόφαση της ιεράς συνόδου και να την φέρουμε εις πέρας δεν θέλουμε, επισήμανε  ο Σεβασμιότατος να πολιτικοποιήσουμε αυτή την απόφαση της ιεράς συνόδου  διότι έχει καθαρά εκκλησιαστικό και τιμητικό χαρακτήρα θα έρθουν, ενημέρωσε  να  τιμηθούν κάποια πρόσωπα τα οποία έπεσαν ηρωικά για τον τόπο αυτό δεν πρέπει κανείς να εκμεταλλευτεί «Πρέπει να τιμήσουμε τους ήρωες που έπεσαν  για την πατρίδα και  να δώσουμε τα μηνύματα της ενότητας  ομοψυχίας και αγάπης για την  πατρίδα μας »,ήταν τα λόγια του .

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks