-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αθανάσιος Μαλεγκάνος :Όλα είναι έτοιμα για την 8η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα(Συνέντευξη)

Αθανάσιος Μαλεγκάνος :Όλα είναι έτοιμα για την 8η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα(Συνέντευξη)

Στην Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα , αναφέρθηκε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Αθανάσιος Μαλεγκάνος.

Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου

 

Για την Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα  και για το οργανωμένο τρόπο που έχει δημιουργήσει φέτος το ΔΣ του ΣΕΓ  ώστε  να αναδεχθεί κάθε επιχείρηση που θα πάρει μέρος στην έκθεση και  να απευθυνθεί με τον καλύτερο τρόπο στους πελάτες που θα έρθουν, αναφέρθηκε στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος του ΣΕΓ κ. Αθανάσιος Μαλεγκάνος.

Επισήμανε παράλληλα ότι οι διοργανωτές έχουν μεριμνήσει και θα επισκεφθούν την έκθεση πελάτες που ενώ δούλευαν με την Ελλάδα παλαιότερα τα τελευταία χρόνια είχαν στραφεί προς την Κίνα. «Αυτό νομίζουμε ότι θα είναι  επιτυχία της έκθεσης και των επιχειρήσεων που μας επιλέγουν».

 

Ετοιμάζεστε για την διεθνή έκθεση στην Αθήνα και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή για τον Γουνοποιητικό κλάδο. Πείτε μου σε τι θα διαφέρει η 8η έκθεση γούνας;

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών συνεχίζει δυναμικά τη διοργάνωση 8ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Αθήνα. Οι προετοιμασίες θα κορυφωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς πλησιάζουμε ολοένα και πιο κοντά στις ημερομηνίες διεξαγωγής του πολύ σημαντικούγεγονότος. Φέτος ειδικά η FurExcellenceinAthens 2018 έχει το μεγάλο πλεονέκτημα  να είναι η μοναδική Διεθνή Έκθεση Γούνας το Μάρτιο. Η έκθεση Γούνας του Μιλάνο και του Χόνγκ Κονγκ συμπίπτουν φέτος που σημαίνει ότι οι πελάτες θα προτιμήσουν μια έκθεση που θα μπορέσουν να δουν  τους Έλληνες Γουνοποιούς.  Έτσι θεωρούμε πως η Διεθνή Έκθεση των Ελλήνων Γουνοποιών θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των πελατών του κλάδου. Η έκθεση φέτος θα αποτελέσει βαρόμετρο για το πως θα κινηθούν οι ελληνικές επιχειρήσεις όπως συνέβη και πέρυσι.  Η FEA 2017 συνέχισε την πολύ καλή πορεία των άλλων διεθνών εκθέσεων καθώς υπήρξε μεγάλο και σημαντικό ενδιαφέρον παρότι η χρονιά δεν είχε ξεκινήσει καλά.

 

Τι καινούργιο θα δούμε φέτος στην 8η Διεθνή Έκθεση

 

H 8η Διεθνή Έκθεση θα χτίσει σε ότι καινοτόμο έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα όλα τα GalaShow ήταν μοναδικά αναδεικνύοντας τη σημασία της Διεθνούς Έκθεσης και της Ελλάδος. Ο διαγωνισμός νέων σχεδιαστών που καθιερώσαμε με τη συμβολή του Βασίλη Καρδάση αναδεικνύοντας νέα ταλέντα και προσελκύοντας νέο κόσμο στον κλάδο. Ειδικά σεμινάρια και εργαστήρια με σκοπό να ενημερώσουμε τους συναδέλφους πάνω σε νέα προϊόντα και τάσεις. Ειδικές Επιδείξεις μόδας και εκδηλώσεις για τους πελάτες είναι τα νέα στοιχεία που θα προσθέσουμε ενώ μεγάλη θα είναι η προβολή των επιχειρήσεων-εκθετών.. Καθώς οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν γνωρίζουν σημαντική προβολή χωρίς να είναι η μια επιχείρηση πάνω στην άλλη. Ο εκθεσιακός χώρος φέτος έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο που αναδεικνύει την κάθε επιχείρηση προκειμένου να απευθυνθεί με τον καλύτερο τρόπο στους πελάτες που θα έρθουν. Το βασικό είναι ότι έχουμε ενεργοποιήσει και θα επισκεφθούν την έκθεση πελάτες που ενώ δούλευαν με την Ελλάδα παλαιότερα τα τελευταία χρόνια είχαν στραφεί προς την Κίνα. Αυτό νομίζουμε ότι θα είναι  επιτυχία της έκθεσης και των επιχειρήσεων που μας επιλέγουν.

Πόσες επιχειρήσεις συμμετέχουν στην 8η Διεθνή Έκθεση Γούνας

 

Συμμετέχει ο ίδιος αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετείχαν και πέρυσί ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των πελατών που θα την επισκεφθούν. Ήδη βλέπουμε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πελάτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Διεθνή Έκθεση Γούνας και θεωρούμε ότι θα είμαστε πιο πάνω σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα. Σημαντικό ρόλο παίζει το ότι η Διεθνή Έκθεση Γούνας στην Αθήνα θα είναι η μοναδική έκθεση καθώς το Μιλάνο έχει μετακινηθεί πάνω στις ημερομηνίες του Χονγκ Κονγκ, ενώ η επόμενη είναι η Έκθεση στην Καστοριά το Μάιο. Μεσολαβούν δηλαδή δυο μήνες περίπου για τους πελάτες που θέλουν να δουν συγκεντρωμένες τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Πως βλέπετε το μέλλον της ελληνικής γουνοποιίας

Πρέπει άμεσα να κινηθούμε οργανωμένα και συντεταγμένα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο όσο είναι ακόμη καιρός : 1)Κανένας δεν αναφέρεται και δεν θίγει τις εκθέσεις του εξωτερικού και την αυξανόμενη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων. Για αυτές δεν τους πειράζει. Πιστεύαμε και πιστεύουμε στην ανάγκη να αναδειχθεί η χώρα μας με μια μεγάλη ελληνική έκθεση και όχι να χρηματοδοτούμε και να ενισχύουμε τις εκθέσεις του εξωτερικού. Έκθεση που θα μπορεί να ανταγωνισθεί αυτές και να τις ξεπεράσει. Θέλουμε κάτι τέτοιο? Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί και να ορίσουμε τις εξελίξεις παρά να τρέχουμε πίσω από αυτές. 2)Να απαντήσουμε στο πρόβλημα του εργατικού δυναμικού με το να φέρουμε περισσότερες δουλειές, να ανοιχτούμε σε υφιστάμενες και νέες αγορές γιατί μόνο έτσι θα διασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα. Προσωπικός μου αγώνας είναι να προσελκύσουμε πελάτες που πήγαν στην Κίνα και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις ελληνικές επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο κεντρικός στόχος της FEA 2018 3) Να επενδύσουμε στους νέους και όχι σε ακίνητα. Διαφορετικά όσα σχέδια και να κάνουμε θα είναι χωρίς νόημα καθώς δεν θα υπάρχει παραγωγική βάση. Για να μπουν και να εκπαιδευθούν οι νέοι πρέπει να απαντήσουμε σε μείζονα ζητήματα για τη σχολή γουνοποιίας, κλπ σε συνεργασία με όλους τους φορείς και υπό την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας. Εμείς για χρόνια στηρίξαμε και στηρίζουμε τη Σχολή Γουνοποιίας με δωρεάν πρώτη ύλη αλλά και με την πρακτική των νέων.

Σχετικά με τη στήριξη της 8ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας στην Αθήνα;

Μας στηρίζουν όλα δημοπρατήρια του κόσμου με μεγάλο χορηγό τη ΝΑΦΑ. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε καθώς αυτού του είδους τη στήριξη   έχει ανάγκη ο κλάδος. Η στήριξη δηλαδή των παραγωγών που είναι στην πρώτη γραμμή. Θετικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων/παραγωγών  έχουν άμεση και σημαντική αντανάκλαση σε όλη την αλυσίδα του κλάδου όπως όλοι διαπιστώσαμε  πέρυσι. Η επιτυχία της έκθεσης είχε φανεί άμεσα και χειροπιαστά από τον Απρίλιο του 2017σε όλο τον κλάδο, dealers, βυρσοδεψεία, εργαζόμενους, καθαριστήρια, δημοπρατήρια, κλπ. Σημαντική είναι η βοήθεια που έχουμε από το EnterpriseGreeceαλλά και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Αντι-Περιφέρεια και το Δήμο Καστοριάς που στηρίζουν τον αγώνα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks