-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μπήκαν οι βάσεις του προπονητικού τμήματος των Special Olympics στην Καστοριά με τη συνεργασία της Εταιρίας Προστασίας ατόμων με αυτισμό Ν. Καστοριάς(Σειρά φωτογραφιών )

Μπήκαν οι βάσεις του προπονητικού τμήματος των Special Olympics στην Καστοριά με τη συνεργασία της Εταιρίας Προστασίας ατόμων με αυτισμό Ν. Καστοριάς(Σειρά φωτογραφιών )

 

Φωτογραφίες kastoria 365.gr

Ενημερωτική εκδήλωση που σκοπό είχε την παρουσίαση του νέου προπονητικού τμήματος των Special Olympics στην Καστοριά, σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Ατόμων με αυτισμό,

 

 

ΔΑΔ Ν. Καστοριάς,  πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς .

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η  Εταιρία Προστασίας ατόμων με αυτισμό  παραβρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας .

Η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας ατόμων με αυτισμό κ. Αριστούλα Ζάγκα αναφέρθηκε στη δημιουργία του νέου προπονητικού τμήματος στο άθλημα του κανόε – καγιάκ που θα δημιουργηθεί στην Καστοριά από τα Special Olympics Hellas σε συνεργασία με την Εταιρία. «Καλωσορίζουμε σήμερα εδώ στην Καστοριά τους εκπροσώπους των Special Olympics Hellas και με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη δημιουργία του προπονητικού τμήματος κανόε-καγιάκ . Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα τέτοιο προπονητικό τμήμα σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που γίνεται μετά από πρωτοβουλία της Εταιρίας»..

Κάνουμε   άνοιγμα με σταθερά βήματα και με αξιόλογους ανθρώπους στο πλάι μας

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Κοδέλλας, ενημέρωσε για τα προγράμματα και τη φιλοσοφία των Special Olympics, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και  στην ανάγκη της στήριξης του όλου εγχειρήματος από τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Είμαστε σήμερα εδώ, κάνοντας ένα άνοιγμα με σταθερά βήματα και με αξιόλογους ανθρώπους στο πλάι μας. Ήταν πάντα όνειρο μας η αποκέντρωση και είμαστε μάρτυρες μιας πολύ καλής συνεργασίας που θα οδηγήσει σε μεγάλα αποτελέσματα. Ωστόσο, για να μπορέσει να ανθίσει η προσπάθεια, χρειάζεται μεγάλος αγώνας αλλά και υποστήριξη από τους τοπικούς άρχοντες».

Απώτερος στόχος μας είναι να διοργανώσουμε τους επόμενους πανελλήνιους αγώνες του κανόε- καγιάκ

Τέλος, η υπεύθυνη δραστηριοτήτων των Special Olympics Hellas, κα. Βασιλικοπούλου δεν παρέλειψε να τονίσει την ανάγκη συνέχισης της πρωτοβουλίας που πάρθηκε από την Εταιρία Προστασίας ατόμων με αυτισμό, καθώς όπως ανέφερε είναι εξίσου σημαντικό το να βρει υποστηρικτές που θα συνδράμουν στην ευόδωση της ιδέας. «Μετά και την παρουσίαση της φιλοσοφίας αλλά και των δραστηριοτήτων των Special Olympics, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δημιουργηθεί ένα προπονητικό τμήμα αντάξιο με εκείνα που λειτουργούν ήδη πολλά χρόνια. Απώτερος στόχος μας είναι να διοργανώσουμε τους επόμενους πανελλήνιους αγώνες του κανόε- καγιάκ στην Καστοριά. Μέχρι τότε ευελπιστούμε ο κόσμος να στηρίξει την Εταιρία καθώς και την προσπάθεια την οποία γίνεται. Οψόμεθα λοιπόν για την στήριξη των τοπικών αρχόντων καθώς για άλλη μια φορά, οι υποδομές υπάρχουν, οι καλές ιδέες υπάρχουν και μένει να υπάρξει και η έμπρακτη στήριξη.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks