-
Αρχική > Τοπικά νέα > Παγκόσμια Γιορτή γυναίκας 2018: Η φετεινή γιορτή της γυναίκας είναι αφιερωμένη στην Δότρια Ελένη Τσιακαρτζή  

Παγκόσμια Γιορτή γυναίκας 2018: Η φετεινή γιορτή της γυναίκας είναι αφιερωμένη στην Δότρια Ελένη Τσιακαρτζή  

Η 8η Μάρτη δεν είναι μόνο η ημέρα που θα πρέπει να θυμόμαστε τη γυναίκα, με ευχολόγια και λουλούδια

 

 

 Θεοδώρα Ζήση Κωτσοπούλου 

Η 8η Μάρτη δεν είναι μόνο η ημέρα που θα πρέπει να θυμόμαστε τη γυναίκα, με ευχολόγια και λουλούδια. Είναι η μέρα του χρόνου που θα πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό μας και να βλέπουμε πόσο έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία στον τομέα της πραγματικής ισότητας των δύο φύλων. Πόσο πραγματικά σήμερα, μπορεί η γυναίκα να αναπτύσσει την προσωπικότητά της, χωρίς να εμποδίζεται από παρωχημένα στερεότυπα και να προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία της. 

 Έχουμε προχωρήσει αρκετά ως κοινωνία. Η δεδομένη κρίση της οικονομίας, και ουσιαστικά της κοινωνίας μας, έχει οδηγήσει και τη σύγχρονη Ελληνίδα μπροστά σε πολλά αδιέξοδα. Ρόλος και στόχος του Τομέα μας είναι να καταφέρουμε να βοηθήσαμε τις γυναίκες να ξεπεράσουμε αυτά τα αδιέξοδα και να βρούμε τις λύσεις σε αυτά. Βοηθώντας έτσι, ουσιαστικά, την ίδια την κοινωνία μας, στο σύνολό της.

Προσωπικά φέτος την γιορτή της γυναίκας θέλω να την αφιερώσω στην Δότρια Ελένη Τσιακαρτζή η οποία με την κίνηση της να δώσει μόσχευμα και να σωθεί ένα παιδάκι, ανέδειξε μια ανώτερη πράξη αλτρουισμού  και ανιδιοτελείς  προσφοράς . Μαζί με τις  εθελόντριες κ.κ. Αγγελίνα και  Αθηνά   Ναούμ  Δίτσιου απέδειξαν έμπρακτα ότι υπάρχει δύναμη στη συλλογική ανιδιοτελή προσφορά, ανακουφίζοντας  τα δεινά του κόσμου.

Με απόθεμα ψυχής βοήθησε στο να σωθεί ένα πεντάχρονο παιδάκι

Η Δότρια Ελένη Τσιακαρτζή βραβεύτηκε για την πράξη της αυτή σε ειδική εκδήλωση  από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Προκόπη Παυλόπουλο και το εκπολιτιστικό  σύλλογο ΔισπηλιούΤην  Ελένη  βράβευσε  ο Πατέρας  Ελευθέριος Συτιλίδης παρουσία πλήθος κόσμου.«Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να βοηθήσουμε και εμείς από την μεριά μας να κάνουμε παρελθόν τη λευχαιμία. Είναι σημαντικό να λαμβάνουν χώρα τέτοιες εκδηλώσεις όπου σκοπό έχουν να απαλύνουν τον πόνο από τους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο Πατέρας  Ελευθέριος.

Η Αγγελίνα Δίτσιου, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Σάσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας στον καρκίνο του μαστού, ευχαρίστησε δημόσια την δότρια η οποία με απόθεμα ψυχής βοήθησε στο να σωθεί ένα πεντάχρονο παιδάκι και τις προσέφερε στην συνέχεια 13 λευκά τριαντάφυλλα, που συμβολίζουν τα 13 παιδιά που περιθάλπει με λευχαιμία στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Σάσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας βραβεύτηκε η πρώτη Καστοριανή δότρια μυελού των οστών κ. Ελένη Τσιαρκατσή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο κέντρο πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Ο σύλλογος «Φλόγα» γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και το ΚΕΔΜΟΠ χάρισε ζωή (κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών Πανεπιστήμιο Πατρών).

Παρών στην σημαντική συγκινητική αυτή εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος εκπρόσωποι της εκκλησίας και της πολιτείας, ακαδημαϊκοί καθώς και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εθελοντών Δοτών.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν οι αθέατοι ήρωες που δημιούργησαν γέφυρα ζωής με μοναδικό και σπάνιο ηθικό υλικό: την αγάπη. Οι 58 δότες μυελού των οστών. Ανάμεσα τους και η πρώτη Καστοριανή δότρια μυελού των οστών από τον νομό μας, η κ. Ελένη Τσιαρκατσή.

Τα ψυχικά οφέλη που έχω πάρει από αυτή τη δωρεά είναι τόσα πολλά

Η Ελένη Τσιακαρτζή  με αφορμή την γιορτή της γυναίκας μίλησε αποκλειστικά τη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, λέγοντας μάλιστα ότι τα  πρώτα μπράβο και συγχαρητήρια αξίζουν στην Αγγελίνα και στην οικογένεια της, γιατί χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους, ένα χρόνο πριν ενημερώθηκα και εγώ μαζί με όλους τους άλλους για το τι συμβαίνει», δήλωσε η  Ελένη.

Η ίδια υποστήριξε πως όσο o  κόσμος που δεν έχει γραφεί μέχρι τώρα για να γίνει εθελοντής δοτής μυελού των οστών, το κάνει καθαρά  από άγνοια και όχι από αδιαφορία. «Κάποιοι πιστεύουν ότι κάτι θα πάθουν, κάτι θα τους συμβεί αν συμμετέχουν. Είμαι το ζωντανό παράδειγμα μπροστά σας. Τα ψυχικά οφέλη που έχω πάρει από αυτή τη δωρεά είναι τόσα πολλά, που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Μόνο όποιος είναι στη θέση μου, μπορεί να νιώσει όπως εγώ τώρα. Είναι μια ανώτερη πράξη αλτρουισμού που μπορεί να σώσει ζωές», δήλωσε φανερά συγκινημένη η κ. Τσιαρκατζή, που μέσα από την  σημαντική  αυτή  δράση ανέδειξε  αξίες όπως, το πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για τη ζωή ενός άλλου και  πως καθένας από εμάς  μπορεί να γίνει  μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής, που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks