-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χαράλαμπος Καραταγλιδης: Στόχος μας να σταματήσουμε την κατρακύλα που έχουν πάρει οι επιχειρήσεις της Καστοριάς

Χαράλαμπος Καραταγλιδης: Στόχος μας να σταματήσουμε την κατρακύλα που έχουν πάρει οι επιχειρήσεις της Καστοριάς

Aποκλειστική συνέντευξη στην : Ελένη Μελά: (Ανοιχτή πληγή παραμένει για την Καστοριά η μείωση της επιχειρηματικότητας),

 

Ανοιχτή πληγή παραμένει για την Καστοριά η μείωση της επιχειρηματικότητας, αφού για μία ακόμη χρονιά το επιμελητήριο μετρά εκατοντάδες επιχειρήσεις να έχουν βάλει οριστικά λουκέτο.

Οι αιτίες σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Χαράλαμπο Καραταγλίδη εντοπίζονται κυρίως στην γενικότερη οικονομική κρίση, στην μεγάλη φορολογία, στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και στο τραπεζικό σύστημα, που πλέον δεν χρηματοδοτεί επιχειρήσεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εχθρικό περιβάλλον προς τις επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν και έτσι οδηγούνται σταδιακά σε κλείσιμο. ΄Αραγε έχουν χαθεί όλα; Ο πρόεδρος του ΕΒΕ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

”Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε σε πρώτη φάση όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα,να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε την κατρακύλα που έχουν πάρει οι επιχειρήσεις της Καστοριάς και να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη και ανάπτυξη της περιοχής μας”. Η οικονομική κρίση δεν είναι κάτι καινούργιο. Η διοίκηση του ΕΒΕ Καστοριάς υπογραμμίζει ότι το δυσάρεστο αυτό κλίμα είχε ξεκινήσει να διαμορφώνεται από το 2009. Τί γίνεται όμως με τους ίδιους τους επιχειρηματίες; Που αναζητούν βοήθεια; Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου τόνισε ότι:” οι επιχειρηματίες συνήθως προσπαθούν να βρούν μόνοι τους λύσεις στα προβλήματα τους. Εμείς από την πλευρά μας, θα σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις της Καστοριάς, αυξάνοντας το εύρος των δράσεων μας. Για να υπάρξει όμως πρόοδος θα πρέπει να συνεργαστούμε και με όλους τους τοπικούς φορείς αλλά και συλλόγους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού. Μια τέτοια συνεργασία δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά είναι απαραίτητη”.

Το επιμελητήριο Καστοριάς, ύστερα και από την σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου και αφού ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των στοιχείων που διέπουν την επιχειρηματικότητα της περιοχής, θα ξεκινήσει σειρά ενημερώσεων τόσο στους τοπικούς φορείς, όσο και στους ίδιους τους επιχειρηματίες. Κυρίαρχος στόχος της διοίκησης είναι η σύνδεση του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας συνειδητά. Πάνω σ’αυτό, ήδη τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης. Το πλάνο αυτό θα περιλαμβάνει και τις επιχειρήσεις γούνας οι οποίες θα πρέπει να θωρακιστούν για να αναπτυχθεί μελλοντικά ο κλάδος και για να μην επηρεάζει πλέον αρνητικά την γενική επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής..

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks