-
Αρχική > Απόψεις > Άλλος με την βάρκα μας : Oι υποψήφιοι μνηστήρες για τον δήμο Καστοριάς(ΤουΔώραΘέτη )

Άλλος με την βάρκα μας : Oι υποψήφιοι μνηστήρες για τον δήμο Καστοριάς(ΤουΔώραΘέτη )

Πληθωρισμός από υποψηφιότητες, σενάρια, φήμες και κινήσεις τους τελευταίους μήνες για τον δημαρχιακό θώκο της Καστοριάς,

Νέα και παλιά ονόματα για υποψήφιους δήμαρχους και υποψήφιους δημοτικούς σύμβουλους στην Καστοριά, που από ότι φαίνεται πολλά μπορεί να έχουν χαθεί και να χάνονται για τον τόπο μας, αλλά όχι το ενδιαφέρον μια ‘’μεσσίες’’ και ‘’επικεφαλής’’ δημοτικούς άρχοντες.

Πολλοί οι μνηστήρες για την δήμο Καστοριάς

Αν και έχουμε ακόμα ενάμιση περίπου χρόνο για τις επόμενες εκλογές, μια νομοθεσία που ίσως ν’ αλλάξει ριζικά το σκηνικό στις τοπικές εκλογές, και ανασχηματισμό αντιδημάρχων σε αναμονή, οι επίδοξοι μνηστήρες δεν φαίνεται να πτοούνται και ήδη μερικοί εξ αυτών κινούνται για την συγκρότηση ψηφοδελτίων.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αλλαγές, σε όλα σχεδόν τα επίπεδα. Η Καστοριά με τις τελευταίες διοικήσεις είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχει οδηγηθεί σε τέλμα υπανάπτυξης και οπισθοδρόμησης. Χάθηκαν και χάνονται πολλά την ώρα που άλλοι δήμοι χτίζουν και κερδίζουν, μακριά από δικαιολογίες περί κρίσης και ανυπαρξίας χρημάτων. Επιβεβλημένες λοιπόν οι αλλαγές σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε φιλοσοφία και πρακτικές διοίκησης. Το στοίχημα πλέον δεν είναι απλά στην εμφάνιση νέων ή νεαρών προσώπων, μιας και η απογοήτευση δεν προέρχεται μόνο από τα γερασμένα πρόσωπα αλλά δυστυχώς και από νεαρούς με παλαιωμένα μυαλά και παλαιοκομματικές θέσεις, τους κοινώς ονομαζόμενους «νέους με γερασμένο μυαλό», ή τους «επαγγελματίες στελέχη» φορέων, ενώσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν λάμψει με την απουσία δράσης και την ανικανότητα διατύπωση γνώμης ακόμα και για το πιο απλό θέμα. Ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης, δεν είναι λίγοι οι αυτοί που βλέπουν την ενασχόληση με τα κοινά σαν μονόδρομο στην οικονομική τους επιβίωση κάτι που αποτυπώνεται και στις απόψεις πολλών συμπολιτών μας, που βλέπουν την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει μέρα με την μέρα και διάφοροι ‘‘σωτήρες’’ μας να επιβιώνουν με την ενασχόλησή τους με τα κοινά, κοιτώντας φυσικά την δική τους επιβίωση και όχι της πόλης μας.

Έχουν αρχίσει οι επαφές στο παρασκήνιο

Άλλωστε δεν είναι δύσκολο κανείς να τους ξεχωρίσει καθώς τα τελευταία χρόνια η μόνη δραστηριότητα τους είναι η ενασχόληση με συλλόγους, φορείς, οργανισμούς και πάντα από έμμισθες θέσεις. Φυσικά αυτή η πρακτική δεν αφορά τους υποψήφιους δημάρχους μόνο και εννοείται όχι όλους, αλλά πρωτίστως τους ανθρώπους που κινούνται γύρω από αυτούς. Από την ονοματολογία των μνηστήρων λοιπόν, αυτοί που πρώτοι έχουν ανοίξει τον χορό είναι οι Γιώργος Πετκανάς, ο Σταύρος Μαγαλιός, ο Γιάννης Κορεντσίδης, ο Αχιλλέας Ευαγγέλου και ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Παρχαρίδης. Αν και ο μοναδικός που έχει ξεκαθαρίσει δημόσια την πρόθεση του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο είναι ο πρώην Δήμαρχος Κλεισούρας κ. Ευαγγέλου, οι υπόλοιποι τρεις έχουν αρχίσει επαφές στο παρασκήνιο και μάλιστα τις έχουν εντατικοποιήσει το τελευταίο διάστημα.

Παρόλα αυτά όμως, φαίνεται να υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός από τα υποψήφια στελέχη, μιας και καμία ανακοίνωση στήριξης του ενός ή του άλλου υποψηφίου δημάρχου δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Αυτό, όπως σχολιάζει έμπειρος αυτοδιοικητικός σημαίνει δυο πράγματα: από την μια κανείς δεν θέλει να δεσμευτεί από τόσο νωρίς, και από την άλλη αυτοί που ίσως έχουν πει το ναι, δεν αποτελούν κάποια ισχυρά ονόματα στην καλύτερη ή ενδεχομένως δεν είναι και ότι καλύτερο στα μάτια της κοινής γνώμης και για αυτό τον λόγο δεν ανακοινώνονται.

Μπορεί  οι φήμες να  προέρχονται από τους μνηστήρες του Δήμου

που θέλουν να τρομάξουν και να πανικοβάλλουν

Επίσης το τελευταίο διάστημα ‘‘ψιθυρίζεται’’ πως και ο νυν δήμαρχος σκέφτεται να διεκδικήσει εκ νέου την δημαρχία κόντρα σ΄όσους που εδώ και καιρό διαρρέουν πως ο Δήμαρχος έχει κουραστεί και το μόνο που σκέφτεται είναι η στιγμή που θα κλείσει αυτή η περίοδος ταλαιπωρίας τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Δήμο. Πόσοι όμως θα είναι διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν όταν γνωρίζουν εκ των προτέρων πως δεν υπάρχουν προοπτικές επανεκλογής; Η σημερινή κατάσταση στο δήμο άλλωστε είναι χαρακτηριστική της παρακμής που βιώνει ο τόπος με την ανεργία στα ύψη και τις οικογένειες να μεταναστεύουν για ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την Καστοριά. Πιθανότερο όμως οι φήμες αυτές προέρχονται από τους μνηστήρες του Δήμου που θέλουν να τρομάξουν και να πανικοβάλλουν τον κόσμο πως, αν δεν υπάρξει αλλαγή στις επόμενες εκλογές, υπάρχει η προοπτική να συνεχιστεί αυτή η φθίνουσα πορεία, φαντάζοντας πλέον οι ίδιοι ως φορείς ανανέωσης και αλλαγής.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks