Είστε εδώ
Αρχική > Τοπικά νέα > Αθανάσιος Παπανδρέου .Η Ανεργία στο νομό μας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο .Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Αθανάσιος Παπανδρέου .Η Ανεργία στο νομό μας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο .Πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

 

Δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι άνεργοι στην εποχή μας, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει σε… δυσθεώρητα νούμερα.

Ευελπιστούμε η γούνα να δώσει ώθηση με τις εκθέσεις για να απορροφήσει κόσμο.

Ρεπορτάζ :Θεοδώρα Κωτσοπούλου

      Τις μεγαλύτερες πληγές από την οικονομική κρίση – που έχει δώσει την χαριστική βολή στην ελληνική αγορά εργασίας – μετρά η Καστοριά, η οποία και με την… βούλα της Ελληνικής Στατιστικής υπηρεσίας και το 2017 είναι η περιοχή που έχει την μεγαλύτερη ανεργία σε όλη την Ελλάδα.
Η αναδουλειά που πλήττει κυρίως τους νέους, έχει χτυπήσει «κόκκινο» και αυτό δείχνουν και  τα επίσημα στοιχεία, που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 Δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι άνεργοι στην εποχή μας, ο αριθμός των οποίων έχει φτάσει σε… δυσθεώρητα νούμερα. Πολύ δύσκολη όμως έχει γίνει πια η ζωή και για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στο Δημόσιο τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας  αναφορικά με την ανεργία ο γραμματέας  του Εργατικού Κέντρου, Καστοριάς κ. Αθανάσιος Παπανδρέου « Στο νομό βλέπουμε ότι πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Υπάρχει πολλή μαύρη εργασία και  μεγάλη ποσότητα αδήλωτης επίσης , υπάρχει τεράστιο θέμα όσο αφορά τις ευέλικτες μορφές εργασίας και σε όλα αυτά γινόμαστε δέκτες και προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο δράσης και αντίδρασης .Υφίσταται  μια κυκλική μορφή εργασίας», δήλωσε ο γραμματέας .Βέβαια όπως υποστήριξε την περίοδο των γιορτών είχαμε ανθρώπους  που εργάστηκαν το τομέα του  τουρισμού , ωστόσο διευκρίνισε ότι βρισκόμαστε  σε μια νεκρή περίοδο που  η απασχόληση  βιώνει την μεγαλύτερη  καμπή.  «¨Ελπίδα για την ανάκαμψη του νομού μας είναι ο  κύριος παράγοντας, το βαρύ πυροβολικό της περιοχής μας που είναι η γούνα,  να δώσει ώθηση με τις εκθέσεις για να απορροφήσει κόσμο».

 

Μέσα στο Μάρτη Θα θέσουμε  στην κυβέρνηση μια ατζέντα θεμάτων

 

Τέλος ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλει το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, που θέλει τον κόσμο κοντά του. «Το εργατικό κέντρο είναι πάντα εδώ, δέχεται καθημερινά πολλά άτομα τόσο για να καταγράφει τις καταστάσεις όσο και με τη μορφή σεμιναρίων με την παρέμβαση της ΓΣΕΕ τόσο για εργαζομένους όσο και για ανέργους» .

Σχετικά τώρα με την ανταπόκριση της κυβέρνησης ,το εργατικό κέντρο  έχει  κάνει δύο συναντήσεις, από τις οποίες δεν έχει φανεί κάποιο αποτέλεσμα. « Θα προσπαθήσουμε να έχουμε πάλι κάποιες επαφές μέσα στο Μάρτη να θέσουμε μια ατζέντα θεμάτων και με ότι καινούριο θα σας ενημερώσουμε πάλι», κατέληξε ο γραμματέας .

Ζητείται ελπίς…
Η Ελληνική οικονομία πάσχει. Η διαπίστωση αυτή δεν είναι πολιτική, όπως επιχειρούν να την υποβαθμίσουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και προπαγανδιστές. Είναι «ωμή» πραγματικότητα, που τη βιώνουν όλοι οι πολίτες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενοι. Εκείνο που απαιτείται σε πρώτο στάδιο είναι η δημιουργία ελπίδας ότι μπορεί να υπάρξει καλυτέρευση της κατάστασης, βελτίωση του επιχειρηματικού και οικονομικού κλίματος. Μόνο έτσι μπορούν να υπάρξουν προοπτικές σταθεροποίησης και στη συνέχεια σταδιακής ανάπτυξης, η οποία είναι εθνικός στόχος. Όσο νωρίτερα το αντιληφθούν στην Κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για όλους και πρώτα πρώτα για τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Βρισκόμαστε πλέον σε μια περίοδο, που πρέπει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη. Και αυτό θα γίνει εάν δουλέψουν όλοι, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους ταυτότητα. Αυτό που μετρά είναι να μειωθεί η ανεργία, και μόνο με θεωρίες, αυτό ποτέ δε θα συμβεί…

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow