-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η Ομόνοια Βογατσικού επανέρχεται και απαντάει στο Νοσοκομείο

Η Ομόνοια Βογατσικού επανέρχεται και απαντάει στο Νοσοκομείο

Μετά την σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου Καστοριάς, θα θέλαμε να προχωρήσουμε και εμείς με την σειρά μας σε κάποιες διευκρινίσεις,

 

Μετά την σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου Καστοριάς, θα θέλαμε να προχωρήσουμε και εμείς με την σειρά μας σε κάποιες διευκρινίσεις

Διαβάζοντας την ανακοίνωση αυτή, για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες αυτού που λέμε “κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος”. Η ανακοίνωση μας σε σχέση με το περιστατικό του Σαββάτου δεν είχε σκοπό να θίξει αποκλειστικά ουτε το νοσοκομείο Καστοριάς ούτε το ΕΚΑΒ.

Η καταγγελία μας αφορά το σύστημα υγείας του νομού. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2018 να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω ανευθυνότητας της Πολιτείας να παρέχει τα απαραίτητα στους πολίτες. Η καταγγελία μας δεν είχε να κάνει με το αν είναι απαράδεκτο το ΕΚΑΒ ή το νοσοκομείο Καστοριάς. Κάθε αλλο μάλιστα!Και οι μεν και οι δε έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν. Απαράδεκτοι είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το γεγονός ότι πρέπει ένας ολόκληρος νόμος να μένει με ένα ασθενοφόρο. Επιπλέον, πιστεύουμε πως ως σύλλογος ο ρόλος μας ειναι να εκφραζουμε τις απόψεις των πολιτών και να μην σωπαινουμε γιατί “έτσι είναι τα πράγματα”.

Δε νομίζουμε πως οι πολίτες του νομού νοιάζονται τόσο πολύ για τον λόγο που δεν υπάρχει δεύτερο ασθενοφόρο οσο για το αποτέλεσμα! Γιατί όταν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή κάνεις δεν θα πει γιατί μεταταχθηκαν οι υπάλληλοι σε αντίστοιχες οργανικές θέσεις αλλά θα πει πως το σύστημα υγείας βρίσκεται σε τέτοια απαράδεκτη κατάσταση που λόγω ελλείψεων τόσο σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε ιατρικό υλικό χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές. Για άλλη μια φορά θα ευχηθούμε να αλλάξει κάτι σε αυτήν την τραγική κατάσταση και να ειναι αυτο το περιστατικό η αιτια που κάποιος υπεύθυνος θα “ταρακουνηθει” και θα βοηθήσει τον νομό μας και τους συμπολίτες μας για μια καλύτερη κατάσταση στον τομέα της υγείας.
Με εκτίμηση,το Δ.Σ. του
Α.Π.Ε.Σ “ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks