Είστε εδώ
Αρχική > Απόψεις > Εδώ η γούνα καίγεται και οι σύνδεσμοί μας χτενίζονται!(ΤουΔώραΘέτη)

Εδώ η γούνα καίγεται και οι σύνδεσμοί μας χτενίζονται!(ΤουΔώραΘέτη)

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλους τους Καστοριανούς το νέο επεισόδιο στην κόντρα των δυο συνδέσμων γουνοποιίας της Καστοριάς

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει σε όλους τους Καστοριανούς το νέο επεισόδιο στην κόντρα των δυο συνδέσμων γουνοποιίας της Καστοριάς, εν όψει και με ευκαιρία των δυο σημαντικότερων εκθέσεων του κλάδου, και σε μια εποχή που η γουνοποιία έχει πιάσει πάτο στην πόλη μας.

Σαν να μην έφταναν τα πολλά και έντονα προβλήματα που βιώνει ο πολύπαθος κλάδος της γούνας, η εσωτερική φαγωμάρα, οι κόντρες, οι ίντριγκες και οι φιλοδοξίες ορισμένων από αυτών που περιμένουμε να λειτουργήσουν υπέρ του κλάδου, φαίνεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση για τον τόπο μας.

Αναμφίβολα, η οικονομική και εργασιακή κινητήρια μηχανή του νομού Καστοριάς, η γούνα μας, διέρχεται την χειρότερη στιγμή της ιστορίας της. Διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες, από οικονομικές κρίσεις σε σημαντικές χώρες-πελάτες μέχρι και τα πλήγματα από κινήματα κατά της γούνας, έχουν σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο περίπου του 90% των παραδοσιακών βιοτεχνιών γούνας στην περιοχή μας και την συντριπτική μείωση των εξαγωγών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα, αγοραστική δύναμη και δυνατότητες απασχόλησης στην Καστοριά μας. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, οι Καστοριανοί γουνοποιοί, και ειδικότερα οι εκπρόσωποι των φορέων γούνας συνεχίζουν μια ατέρμονη κόντρα στην βάση, από ότι φαίνεται, σύγκρουση φιλοδοξιών και συμφερόντων σε άλλα επίπεδα πλην της γούνας.

Πιο συγκεκριμένα, το φιτίλι της νέας αντιπαράθεσης άναψε ένα δελτίο τύπου του ΣΓ «Προφήτης Ηλίας» που αναφερόταν στην επερχόμενη έκθεση τους στην Καστοριά. Η κίνηση αυτή στο παρά πέντε της έναρξης της έκθεσης Fur Excellent in Athens του ΣΕΓ στην Αθήνα θεωρήθηκε ως χτύπημα κάτω από την μέση και την στιγμάτισε με έντονο τρόπο, υπενθυμίζοντας μάλιστα την προσεχτικότερη και πολύ καλύτερη συμπεριφορά του ΣΕΓ σε παρόμοιες εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία.

Στον αντίποδα, και σε χρόνο ρεκόρ, ο ΣΕΓ Προφήτης Ηλίας σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ίδιο έντονο ύφος, συγκρίνοντας και αυτός από την πλευρά του την κακοπροαίρετη συμπεριφορά του ΣΕΓ και την ευγενική συμπεριφορά του Προφήτη Ηλία. Το άσχημο αυτί κλίμα, παρά των νεαρών των διοικήσεων, γίνεται ακόμα χειρότερο με τον τρόπο που διάφορα τοπικά ΜΜΕ, φιλικά το καθένα προσκείμενο προς τον κάθε σύνδεσμο, αποτυπώνουν την κόντρα αυτή θέλοντας να δείξουν τον «καλό» και τον «κακό» της υπόθεσης. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πολυτέλεια και χρόνος για τέτοιου είδους διενέξεις.

Επιτελούς ξυπνήστε και όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικήστε κάτι καλύτερο για την περιοχή μας, για τον κλάδο της γουνοποιίας, για την επιχείρησή σας και για την ιδία την κοινωνία μας, που βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Αφήστε επιτέλους την υστεροφημία και άλλες προσωπικές φιλοδοξίες σας και κοιτάξτε την πραγματικότητα κατάματα. γουνοποιία και η ύπαρξη μας απειλείται και είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να κάνουμε κάτι.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow