Η φοκάτσια είναι ακόμα πιο νόστιμη και από την αγαπημένη σας πίτσα! Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την φοκάτσια βάζοντας σε ένα μπολ, το αλεύρι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με κουτάλι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση. Διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.
Τη βγάζουμε στον πάγκο και τη δουλεύουμε λίγο με τα δάχτυλα. Την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη για τη φοκάτσια να ξεκουραστεί κοντά σε ζεστό σημείο και να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 1 ώρα.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τον ανοίγουμε με τα δάχτυλα να μην είναι κολλημένος αλλά μικρά μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το θυμάρι, 4 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν όσο φουσκώνει η ζύμη.
Λαδώνουμε μια λαμαρίνα και ακουμπάμε τη ζύμη. Σπρώχνοντας με τα δάχτυλα δίνουμε οβάλ σχήμα με λεπτό πάχος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς C.
Στραγγίζουμε τα μαριναρισμένα υλικά και ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουμε τη γέμιση πάνω στη λεπτή ζύμη. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα. Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά. Ξαναβυθίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού.
Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά στην επιφάνεια. Αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: www.argiro.gr