-
Αρχική > Πολιτισμός > Αναβίωσε από τον πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λεύκης το έθιμο των αυγομαχιών

Αναβίωσε από τον πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Λεύκης το έθιμο των αυγομαχιών

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Ελληνικό Πάσχα έχει ιδιαίτερο παραδοσιακό

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, το Ελληνικό Πάσχα έχει ιδιαίτερο παραδοσιακό χρώμα και χαρακτηριστική αίσθηση. Έχει τη δική του σφραγίδα, αξία και ποικιλία και έχει τις ρίζες του σε παραδόσεις αιώνων. Κάθε περιοχή της Ελλάδας γιορτάζει την ημέρα του Πάσχα, αναβιώνοντας παλαιά ήθη και έθιμα αλλά και παραδόσεις, βγαλμένα όλα από τα βάθη του χρόνου. Είναι ήθη και έθιμα που για αιώνες είναι βαθιά ριζωμένα στις ψυχές των Ελλήνων.

 

Το έθιμο συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και τη σύγκρουση του καλού με το κακό. Οι αυγομαχίες σε κάποιες περιοχές συνδυάζονται με τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου και πλαισιώνονται με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδι.

 Τα παιδιά να μυηθούν στα ήθη και έθιμα του τόπου μας

Το έθιμο του τσουγκρίσματος του αυγού αναβίωσε  την περασμένη τετάρτη  το απόγευμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Λεύκης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνεχίζει την παράδοση που έφεραν οι παππούδες τους από τις χαμένες πατρίδες.Η εκδήλωση του τσουγκρίσματος έλαβε χώρα  στον προαύλιο χώρο στο κτίριο του συλλόγου παρουσία πολλών παιδιών αλλά και επισκεπτών.

 

Πηγή φωτογραφιών

tragikogreece.blogspot.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks