-
Αρχική > Πολιτισμός > Ανακοινώθηκαν οι ταινίες του διαγωνιστικού για το Φεστιβάλ των Καννών

Ανακοινώθηκαν οι ταινίες του διαγωνιστικού για το Φεστιβάλ των Καννών

Οι «θαμώνες» της Κρουαζέτ, νέες αφίξεις και σταρ, από τη Ζιλιέτ Μπινός έως τον Ράιαν Γκόσλινγκ, θα δώσουν το παρών στο φεστιβάλ των Καννών, του οποίου οι ταινίες που επιλέχθηκαν για το διαγωνιστικό του σκέλος ανακοινώθηκαν σήμερα.

Είκοσι ταινίες μετέχουν στο διαγωνιστικό σκέλος της 71ης διοργάνωσης από τις 8 έως 19 τις Μαΐου για να διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής φέτος θα είναι η Αυστραλέζα Κέιτ Μπλάνσετ, που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, έξι μήνες μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν που συγκλόνισε τον κόσμο του κινηματογράφου. Η 48χρονη ηθοποιός θα είναι η 12η γυναίκα που θα έχει αυτόν τον ρόλο στην ιστορία του θεσμού.

Απών από τη μεγαλύτερη κινηματογραφική διοργάνωση παγκοσμίως θα είναι φέτος ο αμερικανικός κολοσσός Netflix. Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, ο Τιερί Φρεμό, γενικός διευθυντής του φεστιβάλ, δήλωσε ότι ο κολοσσός είναι «πάντα ευπρόσδεκτος» στις Κάννες, οι οποίες φέτος δεν επέλεξαν καμιά ταινία της αμερικανικής πλατφόρμας στο διαγωνιστικό σκέλος ή σε αυτό εκτός διαγωνισμού.

«Έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με το Netflix. Ωστόσο κάθε ταινία που διαγωνίζεται πρέπει να είναι ανοικτή στη διανομή στις αίθουσες. Κάναμε δύο προτάσεις για δύο ταινίες (την παραγωγή ή τη διανομή των οποίων έκανε το Netflix): μια να μετάσχει στο διαγωνιστικό σκέλος και μια άλλη, ίσως το φιλμ “The Other Side of the Wind”, να προβληθεί στο τμήμα εκτός διαγωνισμού», είπε ο Φρεμό αναφέροντας ότι ο όμιλος αρνήθηκε.

Η πλατφόρμα video streaming ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα μετάσχει στο φεστιβάλ λόγω ενός κανονισμού που απαιτεί την προβολή των ταινιών στις αίθουσες. Σε συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό Variety, το Netflix εξήγησε ότι το φεστιβάλ των Καννών έχει εφαρμόσει έναν νέο κανονισμό που απαγορεύει σε οποιαδήποτε ταινία χωρίς διανομή στις αίθουσες στη Γαλλία να μετάσχει στο διαγωνιστικό του σκέλος.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks