-
Αρχική > Ελλάδα > H ΝΔ σκέφτεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο

H ΝΔ σκέφτεται να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ένα άρθρο για τα σενάρια να προτείνει η Νέα Δημοκρατία τον Ευάγγελο Βενιζέλο

 

Ένα άρθρο για τα σενάρια να προτείνει η Νέα Δημοκρατία τον Ευάγγελο Βενιζέλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μοιράστηκε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, αν και σημειώνει με νόημα “βέβαια στα όνειρα τους για την Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να δούμε ακόμη και κονταροχτυπήματα μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά. Έκτος κι αν, στα ίδια όνειρα, έχουν μοιράσει μεταξύ τους τα αξιώματα…Κούνια που τους κούναγε“!

Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Αντώναρος έγραψε:

“Ενδιαφέρον άρθρο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες οι οποίες — σύμφωνα με όσα μαθαίνω — ανταποκρίνονται σχεδόν απόλυτα στην πραγματικότητα. Και ακόμη πιο ενδιαφέρον παρασκήνιο. Βέβαια στα όνειρα τους για την Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να δούμε ακόμη και κονταροχτυπήματα μεταξύ Βενιζέλου και Σαμαρά. Εκτος κι αν, στα ίδια όνειρα, έχουν μοιράσει μεταξύ τους τα αξιώματα…Κούνια που τους κούναγε!”

Το άρθρο είναι του Θοδωρή Λαπαναΐτη από το news247.gr και επισημαίνει ότι είναι υπαρκτό το σενάριο να προωθηθεί η υποψηφιότητα Βενιζέλου για την προεδρία της Δημοκρατία με στήριξη της ΝΔ το 2020 που ολοκληρώνεται η θητεία Παυλόπουλου.

Όπως αναφέρει, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρέμβαση Σαμαρά με το άρθρο του στην Καθημερινή το Πάσχα όπου χαρακτήρισε απαραίτητο σύμμαχο για τη ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής, για το οποίο δέχτηκε καρφιά από την καραμανλική πτέρυγα, με τον Νικήτα Κακλαμάνη να κάνει λόγο για δυσαρμονία με τη βάση της ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώναρο να καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αναθεωρήσει την άποψή του για τον Προκόπη Παυλόπουλο και να τον προτείνει το 2020 προκειμένου ο νυν πρόεδρος να κάνει δεύτερη θητεία στο Προεδρικό Μέγαρο. Προσθέτει ακόμα ότι το σενάριο επιβεβαίωσε εμμέσως και ο αντιπρόεδρος-προσωπική επιλογή Κυριάκου Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 την Πέμπτη, τονίζοντας ότι «ο κ. Βενιζέλος είναι ένας άνθρωπος του οποίου τις πολιτικές ικανότητες προσωπικά εκτιμώ πάρα πολύ. Αυτό τώρα σημαίνει προφανώς ότι εάν ρωτούσαν εμένα – δεν αποφασίζω εγώ για αυτά τα θέματα- εάν ρωτούσαν εμένα εάν ο κ.Βενιζέλος μπορεί να παίξει διάφορους ρόλους, προφανώς η γνώμη μου θα ήταν θετική. Τον θεωρώ ικανό».

Σύμφωνα με το άρθρο, το σενάριο της υποψηφιότητας του Βενιζέλου στηρίζεται σε ένα άλλο σενάριο, ότι ο Κυριάκος ευελπιστεί ότι στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία και θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 180 βουλευτών, μαζί με το Κίνημα Αλλαγής, ώστε “να μπορέσουν τα δύο κόμματα να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να έχουν την ανάγκη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η ΝΔ εφόσον είναι στην κυβέρνηση να μην κινδυνεύει σε διακοπή της θητείας της όπως έγινε με την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014. Με τον τρόπο αυτό Σαμαρικοί και Βενιζελικοί προσδοκούν ότι θα μπορούσαν βγάλουν από τη μέση τον Προκόπη Παυλόπουλο και μέσω αυτού να αποδυναμώσουν τον Κώστα Καραμανλή εντός της ΝΔ και να μειώσουν τα ερείσματά του στα κέντρα εξουσίας. Άλλωστε το Κίνημα Αλλαγής (τότε Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και Ποτάμι καθώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχαν ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο το 2015). Βεβαίως τώρα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η ΝΔ θα μπει σε περιπέτειες καθώς θα οξυνθούν στο έπακρο οι εσωτερικές της αντιθέσεις, ιδιαίτερα μεταξύ καραμανλικών και σαμαρικών και η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά δύσκολη. Δεν είναι εξηγήσιμη διαφορετικά η σιωπή του Μοσχάτου τόσες μέρες και η σαφής διάθεση να υποβαθμιστεί το θέμα της παρέμβασης Σαμαρά”.

Το άρθρο καταλήγει επισημαίνοντας την κόντρα στην οποία βρίσκεται με το Βενιζέλο η Φώφη Γεννηματάαλλά και το γεγονός ότι η πλευρά Παπανδρέου δεν θα συναινέσει στο σενάριο προώθησης Βενιζέλου για την Προεδρία “καθώς οι δύο άνδρες έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από την περίοδο του 2011 και μετά όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποχώρησε από την πρωθυπουργία και εν συνεχεία διέσπασε το ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Βενιζέλου”.

[news247] [thefaq]

 

Top
Enable Notifications OK No thanks