-
Αρχική > Ελλάδα > Περιφέρειες και Δήμοι συντονίζονται για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

Περιφέρειες και Δήμοι συντονίζονται για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη»

 Οι αλλαγές στον  «Καλλικράτη» ενώνουν Περιφέρειες και Δήμους, που πραγματοποιούν κοινό διήμερο συνέδριο

• Οι αλλαγές στον  «Καλλικράτη» ενώνουν Περιφέρειες και Δήμους, που πραγματοποιούν κοινό διήμερο συνέδριο Τετάρτη και Πέμπτη στην Αθήνα (ξενοδοχείο Κάραβελ).   Τίτλος του συνεδρίου «Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους. Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη».
Η διεξαγωγή του Συνεδρίου προκαλεί το γενικό ενδιαφέρον του πολιτικού κόσμου, καθώς εκτός του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, που είναι ο πρώτος επίσημος ομιλητής (την Τετάρτη το πρωί), θα παραστούν και θα μιλήσουν τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης τοποθετήσεις και των άλλων πολιτικών αρχηγών που θα θελήσουν να παραβρεθούν στο Συνέδριο.
Οι εργασίες του Συνεδρίου και ιδίως οι θέσεις που θα εκφραστούν, θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από την ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη και εφόσον βέβαια ανοίξει τα «χαρτιά» του.  Ήδη μια από τις βασικές διαφωνίες των αυτοδιοικητικών αρχόντων έχει να κάνει με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, καθώς η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα κυβερνησιμότητας που θα προκληθούν, θέτοντας σε προτεραιότητα τις δικές της κομματικές σκοπεύσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:
Τετάρτη:
10:15 – 10:45 Ομιλία Πάνου Σκουρλέτη, Υπουργού Εσωτερικών, 10:45 – 12:30 Τοποθετήσεις Πολιτικών Αρχηγών ή εκπροσώπων Πολιτικών Κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό ή Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, 12:30 – 13:30 Εισήγηση. Προέδρου ΕΝ.Π.Ε Κώστα Αγοραστού, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Εισήγηση Προέδρου Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργου Πατούλη, Δημάρχου Αμαρουσίου, 14:00 – 17:00 Τοποθετήσεις επικεφαλής Αυτοδιοικητικών παρατάξεων Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε., 17:00 – 19:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων, Περιφερειαρχών, Προέδρων ΠΕΔ, 19:00 Λήξη Εργασιών Πρώτης Ημέρας
Πέμπτη  
09:00 – 10:00 Χαιρετίζουν: Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων, Ρένα Δούρου, Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Τράκας, Πρόεδρος Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α., Μάρκος Δαρδαμάνης, Πρόεδρος Π.Ο.Π. – Ο.Τ.Α., Βέτα Πανουτσάκου, Προέδρου Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
10:00 – 10:30 Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου Νέας Δημοκρατίας
10:30 – 11:00 Ομιλία Φώφης Γεννηματά, Προέδρου Κινήματος Αλλαγής
11:00 – 14:00 Τοποθετήσεις Συνέδρων, Περιφερειαρχών, Προέδρων ΠΕΔ
14:30 – 18:30 Συνέχιση τοποθετήσεων Συνέδρων, Περιφερειαρχών, Προέδρων ΠΕΔ
18:30 – 19:00 Απόφαση Συνεδρίου – Συμπεράσματα
19:00 Λήξη Συνεδρίου

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks