-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σχολή γονέων ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα ( Η αξία του προσώπου του μαθητού)

Σχολή γονέων ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα ( Η αξία του προσώπου του μαθητού)

Ανοικτό το βλέμμα σε ένα μέλλον προσδοκιών των μαθητών

Δώρα Κωτσοπούλου

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, την Δευτέρα 16 Απριλίου το απόγευμα στην αίθουσα του Αγίου Νικάνορα ο Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης αναφέρθηκε στο  θέμα που  αφορούσε κυρίως  εκπαιδευτικούς  και είχε τίτλο ( Η αξία του προσώπου του μαθητού”.

Η σωστή διδασκαλία  παρέχει τροφή στη σκέψη

Μέσα από τον γλαφυρό του  λόγο ο Πατέρας  Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης αναφέρθηκε στην  αναγέννηση της σχέσης δασκάλου-μαθητή, σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η κοινωνία μας, καθώς ισοπεδώθηκαν πολλές αξίες.

Σήμερα  τόνισε είναι αναγκαία  περισσότερο η  διαμόρφωση της νέας κουλτούρας που θα ενσωματώνει το παλιό, θα κατανοεί το καινούργιο και θα έχει ανοικτό το βλέμμα σε ένα μέλλον προσδοκιών των μαθητών και κετ΄’επέκταση των νέων γενεών.

Στάθηκε στο γεγονός ότι  οι εκπαιδευτικοί πρέπει  να αφυπνίσουν με όλες  τους τις  δυνάμεις  τους μαθητές να κάνουν όνειρα για το μέλλον . Απευθυνόμενος παράλληλα στους εκπαιδευτικούς  τους παρότρυνε  ότι  δεν πρέπει να ξεχνάνε  ότι απευθύνονται  στη νόηση, στη φαντασία, στο νευρικό σύστημα και στον εσωτερικό κόσμο του μαθητών .

Επισήμανε  ότι η  σωστή διδασκαλία  παρέχει τροφή στη σκέψη. « Η γνήσια διδασκαλία σημαίνει ξύπνημα και ξάνοιγμα του νου και δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικό ή οικογενειακό σύστημα χωρίς διδασκαλία», ήταν τα λόγια του .

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ Σεραφείμ, όπου και συνεχάρη τον εκλεκτό Ιερωμένο για την ενδιαφέρουσα και σημαντική  ομιλία του .

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks