-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αναβρασμός και σύγχυση στην τοπική της ΝΔ (Τού ΔώραΘέτη )

Αναβρασμός και σύγχυση στην τοπική της ΝΔ (Τού ΔώραΘέτη )

Σαν καζάνι που βράζει μοιάζει η τοπική ΝΟΔΕ Καστοριάς μετά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν

Αναβρασμός και σύγχυση στην τοπική της ΝΔ.

Σαν καζάνι που βράζει μοιάζει η τοπική ΝΟΔΕ Καστοριάς μετά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν και τις επαφές στελεχών της που αρχίζουν σιγά-σιγά να αποκαλύπτονται. Το κλίμα έντασης και οι διαφορετικές απόψεις διαφάνηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας διευρυμένης σύσκεψης αλλά κανείς δεν θα περίμενε να φτάσει σε τέτοιο σημείο αποσύνθεσης και σύγχυσης.

Πιο συγκεκριμένα, και παρά τα εύσημα που δέχθηκε από αρκετούς ομιλητές ο νυν πρόεδρος κ. Αδάμ, ακούγεται τελικά ότι θα υπάρξει και δεύτερος υποψήφιος για την προεδρεία της ΝΟΔΕ. Αυτό φυσικά από μόνο του δεν αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη, ίσα-ίσα που αποδεικνύει δημοκρατικές διαδικασίες. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται αφού, από συγκεκριμένες διαρροές αποκαλύπτεται όχι μόνο ο επόμενος υποψήφιος αλλά και ποιοι τον στηρίζουν.

Έτσι λοιπόν, σε μια κίνηση εσωστρέφειας και αγκίστρωσης με το παρελθόν, ο έτερος υποψήφιος είναι παλαιοκομματικό στέλεχος με θητεία, όχι και ιδιαίτερα επιτυχημένη για πολλούς, και μεγάλης ηλικίας, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς.

Ακόμα χειρότερα όμως, ο πυρήνας υποστήριξης αυτής της υποψηφιότητας είναι στελέχη, που εδώ και καιρό προσπαθούν να βγουν, ανεπιτυχώς για πολλούς συναδέλφους τους, στο προσκήνιο και ακούγεται πως (θα) έχουν (;) εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές!

Από ότι φαίνεται λοιπόν, τα πράγματα δεν πάνε ιδιαίτερα καλά για το κόμμα της ΝΔ στην Καστοριά, ενός από τα παραδοσιακά προπύργια της παράταξης ανά την Ελλάδα.

Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα πιο δυσμενής αν λάβουμε υπόψη ότι την περίοδο αυτή η ΝΔ φιγουράρει πρώτη στις δημοσκοπήσεις.

Αντί λοιπόν να υπάρχει μια έντονη συσπείρωση των οπαδών της και διεύρυνση της δύναμης της, επικρατεί χαλαρότητα, αναβρασμός και φυλλορροές, έστω και διαμέσου αυτοδιοικητικών σχημάτων, προς τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η κατάσταση αυτή αποτυπώνει, όπως μας σχολίαζαν, μια έντονη δυσαρέσκεια της εκλογικής βάσης της ΝΔ, τόσο για επιλογές της κεντρικής διοίκησης, ιδιαίτερα για τον τρόπο και τα ονόματα που κατά καιρούς πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καστοριά, όσο και για την απαξίωση των τοπικών οργανώσεων και στελεχών της.

Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που διαβλέπουν ότι η ΝΔ ενδέχεται να συρρικνωθεί στην Καστοριά, ακόμα και αν πρωτέψει στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Αυτό βέβαια ίσως και να μην στεναχωρεί ιδιαίτερα ορισμένους, αφού μια εκλογική έδρα θα κατακτηθεί έτσι και αλλιώς. Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων!

 

Top
Enable Notifications OK No thanks