Μια υπέροχη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε!
Για την πίτσα και τη γέμιση
- 450 γρ. ζύμη για πίτσα
- 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 24 κομμάτια μοτσαρέλα 1 εκ.
- 1/2 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1/2 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
- λάδι για τηγάνισμα
Για την επικάλυψη
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη της πίτσας και κόβουμε σε 36 τετράγωνα κομμάτια 5 εκ.
- Κόβουμε το κάθε κομμάτι της γαλοπούλας σε 9 ίσια κομμάτια.
- Απλώνουμε σε κάθε κομμάτι της ζύμης τα υλικά της γέμισης και τα κλείνουμε καλά.
- Τηγανίζουμε σε μια κατσαρόλα με το λάδι σε θερμοκρασία 180ο C για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε τα πιτσάκια.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
πηγή: www.akispetretzikis.com