-
Αρχική > Ελλάδα > ΔΕΗ – Απεργία: Έξι μονάδες εκτός λειτουργίας – Δεν υπάρχει (προς το παρόν) κίνδυνος μπλακ άουτ

ΔΕΗ – Απεργία: Έξι μονάδες εκτός λειτουργίας – Δεν υπάρχει (προς το παρόν) κίνδυνος μπλακ άουτ

Στο λιγνιτικό κέντρο δυτικής Μακεδονίας, από τις 12 τα μεσάνυκτα που άρχισε η απεργία, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας τέσσερις μονάδες, η I & II στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, η 2η στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ νωρίς το πρωί αποφασίστηκε να τεθεί εκτός λειτουργίας και η μονάδα στον ΑΗΣ Αμυνταίου.

Έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα στη λειτουργία των ορυχείων, όπου η απεργία ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, με την έλευση της πρωινής βάρδιας και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Μόσχο Μόσχου η συμμετοχή αγγίζει το 100%, εργάζεται μόνο το προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με τον νόμο και τα συστήματα της αποκομιδής της τέφρας, προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι μονάδες που βρίσκονται στο σύστημα. Σύμφωνα με το σωματείο «Σπάρτακος» στην 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα οκτάμηνα, ενώ, σε ένδειξη συμπαράστασης, μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε εργολάβους απέχει από την εργασία.

ΔΕΗ απεργία μπλακ άουτ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, στο νότιο σύστημα της χώρας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μια λικνιστική μονάδα στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης και μια μονάδα Φυσικού αερίου στο Λαύριο. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο απεργιακός σχεδιασμός υλοποιείται κανονικά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. «Εμείς ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου που αποδεδειγμένα θα είναι καταστροφή για την δυτική Μακεδονία και την Μεγαλόπολη».

Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ξεκινάει η ακρόαση των φορέων για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου πριν εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια. «Θα εξηγήσουμε στους βουλευτές τι σημαίνει για τις λιγνιτιφόρες περιοχές της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης η πώληση σε ιδιώτες των καλύτερων και πιο ανταγωνιστικών μονάδων που διαθέτει η ΔΕΗ» ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks