-
Αρχική > Τοπικά νέα >   Πρόγραμμα  μαθημάτων παρασκευής προσφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος

  Πρόγραμμα  μαθημάτων παρασκευής προσφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος

Στα πλαίσια της διατήρησης και της προαγωγής της λατρευτικής παραδόσεως της ορθοδόξου Πίστεως και της ποιμαντική

Στα πλαίσια της διατήρησης και της προαγωγής της λατρευτικής παραδόσεως της ορθοδόξου Πίστεως και της ποιμαντικής  καθοδήγησης των πιστών, ξεκίνησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος  πρόγραμμα  μαθημάτων παρασκευής προσφόρου για τις λατρευτικές ανάγκες του Μυστηρίου της Θείας  Ευχαριστίας και των λοιπών ακολουθιών. Απώτερος σκοπός είναι η εμβάθυνση των πιστών στη λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας στα πρότυπα των παραδοσιακών αξιών της Ελληνορθοδόξου πίστεως.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 24/4/2018 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος με ιδιαίτερη επιτυχία και θα συνεχιστεί σε εβδομαδιαία βάση.

Η προσφορά του άρτου για την κάλυψη των λατρευτικών αναγκών και ιδιαιτέρως το πρόσφορο για το Μυστήριο  της Θείας Ευχαριστίας αποτελεί μεγίστη ευλογία για τους προσφέροντες το ορατό τούτο δώρο στον “πανταχού παρών και τα πάντα πληρών”

 Με την προσφορά του Άρτου στη θ. Λειτουργία συμμετέχουμε κι εμείς ουσιαστικά σ’ αυτήν. Αξιωνόμαστε από τους κόπους των χεριών μας να γίνει ο ίδιος ο Χριστός.

Είναι παράδοση της Εκκλησίας μας το πρόσφορο να ζυμώνεται στο σπίτι. Όχι μαζί με το συνηθισμένο ψωμί αλλά χωριστά. Με ιδιαίτερη φροντίδα και προσευχή. Μόνον έτσι η προσφορά μας είναι αποτέλεσμα και του προσωπικού μας κόπου. Μόνον έτσι αυτό το μικρό υλικό δώρο, γίνεται έκφραση της αγάπης μας προς το Θεό.

Prosforo005.jpg

 

Prosforo001.jpgProsforo002.jpgProsforo003.jpgProsforo004.jpgProsforo006.jpgProsforo007.jpgProsforo008.jpgProsforo009.jpg imkastorias.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks