-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι υπέστησαν μηλοπαραγωγοί της  Καστοριάς

Μεγάλες ζημιές από το χαλάζι υπέστησαν μηλοπαραγωγοί της  Καστοριάς

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα η  περιοχή μας  καθώς τεράστιες ήταν

  οι ζημιές  που υπέστησαν από τη χαλαζόπτωση. Η πρωτοφανής θεομηνία  που έπληξε την πόλη της Καστοριάς προκάλεσε πολλές φυσικές καταστροφές.

Τις «πληγές» τους από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών μετρούν οι αγρότες του νομού Καστοριάς

            Σε απόγνωση  βρίσκονται  και οι αγρότες της περιοχής μας από τις μεγάλες καταστροφές  από το χαλάζι.Οι μηλοκαλλιέργιες στο τόξο Κεφαλάρι-Τοιχιό- δέχτηκαν χωρίς έλεος την επιδρομή του χαλαζιού σε μέγεθος καρυδιού, επιφέροντας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή των καλλιεργειών..

Οι αγρότες του νομού Καστοριάς μετρούν καθημερινά τις «πληγές» τους από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και περιμένουν τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις ενώ  κάνουν λόγο για την απόλυτη καταστροφή.

Για ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι μηλοπαραγωγοί από την περιοχή Κεφαλαρίου από το μένος της τελευταίας κακοκαιρίας αναφέρθηκαν στα  τοπικά ΜΜΕ ο παραγωγός κ. Μανώλης  Παπαϊωάννου  και ο τεχνολόγος γεωπόνος κ. Θεόδωρος Γκαλίτσας.

Τονίζοντας μάλιστα ότι η καταστροφή σε πολλά  στέμματα με μήλα είναι ολική καθώς το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής βρίσκονταν σε ένα ευαίσθητο στάδιο όπως είναι αυτό της  καρποφορίας.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks