-
Αρχική > kastoria365 > Γιορτάστηκαν και στην Καστοριά τα 72 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου(φωτογραφίες)

Γιορτάστηκαν και στην Καστοριά τα 72 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου(φωτογραφίες)

Συμπληρώνονται σήμερα, 9 Μαΐου, εβδομήντα δυο χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,

 του πρώτου πραγματικά παγκόσμιου πολέμου, που άφησε πίσω του περίπου 60 εκατομμύρια θύματα. Η λήξη του, σήμανε το τέλος των φασιστικών καθεστώτων αλλά και την αλλαγή στο χάρτη της Ευρώπης.

 

Με αφορμή την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Η 9η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα εορτασμού λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και  ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του Ναζισμού και του Φασισμού.

Το πρωί της Τετάρτης  9 Μαΐου, τελέστηκε η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία “Μακεδονομάχων”, και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

« Πρέπει να θυμόμαστε πως αυτός ο πόλεμος, άφησε δεινά στην πατρίδα μας και στη συνέχεια οδηγηθήκαμε και σε διχασμό»δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος .τονίζοντας όχι πόλεμος μόνο ειρήνη .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς  κ. Ανέστης Αγγελής . τόνισε : «Είναι χρέος μας να ενθυμούμαστε με περισυλλογή τις καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και να τιμούμε τη θυσία αυτών που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ειρήνη».

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks