-
Αρχική > Απόψεις > Μας έπνιξαν τα χόρτα! (Tου Δώραθέτη )

Μας έπνιξαν τα χόρτα! (Tου Δώραθέτη )

Εικόνα που δεν είναι αντάξια, ούτε της παράδοσης, ούτε της ομορφιάς της παρουσιάζει η πόλη της Καστοριάς,

Δώρα Κωτσοπούλου

  εξαιτίας του «μουντζουρώματος» και της αισθητικής κακοποίησης που διαχρονικά υφίστανται πινακίδες στους δρόμους της, τοίχοι, παγκάκια σε πάρκα, δημοτικά και δημόσια κτίρια, κάδοι, ακόμα και κολώνες φωτισμού.

 


Στην αρνητική αυτή κατάσταση τους τελευταίους μήνες έρχεται να προστεθεί και ένας μεγάλος όγκος χόρτων που δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα , καθώς έχουν μετατρέψει την πόλη μας σε ζούγκλα, εγκυμονώντας κινδύνους για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Πέρα όμως από αυτά, χιλιάδες χορταριασμένα οικόπεδα σε όλο το εύρος του δήμου αποτελούν εστίες ακαθαρσίας αλλά και φωλιές ποντικιών και φιδιών. Ωστόσο, τα χορταριασμένα οικόπεδα δεν είναι ζήτημα αρμοδιότητας του Δήμου, όμως δεν έχει φροντίσει να θεσπίσει πρόστιμα για όσους βλάπτουν αισθητικά το περιβάλλον.

βέβαια οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες για όλους τους χώρους, σε μόνιμη βάση, ενώ ο δήμος Καστοριάς δεν  έχει πλέον  και το απαιτούμενο προσωπικό για να καλύψει τις  μεγάλες . Πέρα όμως από αυτό κι αυτός ο καιρός φέτος, λες και το κάνει επίτηδες για να εκθέτει τους αρμόδιους, δεν σταμάτησε Μάιο  μήνα να βρέχει και τα χόρτα ξανά-μεγαλώνουν.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks