Είστε εδώ
Αρχική > Ελλάδα > Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν Wi-Fi! Ποιοι δήμοι διεκδικούν κουπόνια(απουσιάζει ο δήμος Καστοριάς)

Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν Wi-Fi! Ποιοι δήμοι διεκδικούν κουπόνια(απουσιάζει ο δήμος Καστοριάς)

Η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων από τους δήμους για σημεία

Wi-Fi θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη, 15 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για την έναρξη της εφαρμογής του πρόγραμματος WiFi4EU. Το πρόγραμμα προσφέρει σε δήμους των χωρών της ΕΕ κουπόνια αξίας 15.000 ευρώ. Κι αυτό για να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Οι προϋποθέσεις για το δωρεάν Wi-Fi

Σύμφωνα με την Επιτροπή, μέσω αυτής της πρόσκλησης περίπου 1.183 δήμοι θα λάβουν το κουπόνι WiFi4EU. Αφότου παραλάβουν το κουπόνι, οι δήμοι θα πρέπει να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες Wi-Fi, δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις, για τουλάχιστον μία τριετία. Η χρηματοδότηση θα παρέχεται μόνο για δίκτυα, τα οποία δεν αναπαράγουν ήδη υφιστάμενες ιδιωτικές ή δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν ασύρματης πρόσβασης ανάλογης ποιότητας στους ίδιους δημόσιους χώρους. Για να έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση, οι δήμοι πρέπει να εγγραφούν στη διαδικτυακή πύλη WiFi4EU.eu. Αυτή η πύλη ξεκίνησε να λειτουργεί στις 20 Μαρτίου και μέχρι στιγμής πάνω από 17.000 δήμοι έχουν ήδη εγγραφεί.

Όπως σημειώνει η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της, η επιλογή θα γίνεται κατά σειρά προτεραιότητας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπημένη γεωγραφική κατανομή μεταξύ των κρατών-μελών, κάθε χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 και το ανώτατο 95 κουπόνια. Πρόκειται για την πρώτη από συνολικά πέντε προσκλήσεις που θα δημοσιευτούν μέχρι το 2020.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το newsit.gr, την ένταξή τους στο πρόγραμμα Wi Fi for Europe (Wi Fi 4eu) διεκδικούν 16 δήμοι της Αττικής. Κι αυτό με την στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α.).

Οι 16 Δήμοι είναι οι εξής : Μαρκοπούλου Μεσογαίας , Ραφήνας- Πικερμίου, Γαλατσίου, Ωρωπού, Σαρωνικού, Βύρωνος, Μεγαρέων, Μάνδρας- Ειδυλλίας, Κερατσινίου- Δραπετσώνας, Σαλαμίνας, Περάματος, Πετρούπολης, Ηρακλείου Αττικής, Ασπροπύργου, Αίγινας και Σπετσών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow