-
Αρχική > Ελλάδα > Έρχονται 6 προκηρύξεις για 841 θέσεις μόνιμων και συμβασιούχων

Έρχονται 6 προκηρύξεις για 841 θέσεις μόνιμων και συμβασιούχων

Έξι προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν από το ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι προκηρύξεις αφορούν συνολικά 841 θέσεις. Αφορούν μόνιμες αλλά και θέσεις συμβασιούχων

1) Προκήρυξη για 100 μόνιμους στο Υπ. Οικονομικών

Στην πρόσληψη 100 μονίμων υπαλλήλων θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών το αμέσως επόμενο διάστημα. Αναλυτικά εγκρίθηκε αίτημα για πρόσληψη στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων 100 υπαλλήλων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ειδικότητας Πληροφορικής.

Ήδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Συνολικά από τις 100 θέσεις θα γίνουν 7 προσλήψεις για άτομα ειδικών κατηγοριών. Σύμφωνα με τις πρωτες πληροφορίες τα προσόντα που θα ζητηθούν είναι: α. Πτυχίο ή Δίπλωμα Πληροφορικής ή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών ή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής ή Επιστήμης Υπολογιστών ή Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών ή Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων ή Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών ή Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών ή Πληροφορικής (Ε.Α.Π.) ή Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων ή Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της Αλλοδαπής και εμπειρία δύο ετών.

2) Προσλήψεις 100 μόνιμων υπαλλήλων στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ

Σε προσλήψεις 100 ατόμων, σε θέσεις αορίστου χρόνου θα προχωρήσουν τα ΕΛΤΑ Courier «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ ΑΕ», μέσω προκήρυξης που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ», εγκρίθηκαν οι παρακάτω θέσεις:

Πτυχιούχοι ΑΕΙ (Διαφόρων Ειδικότητων) 20 θέσεις Αορίστου Χρόνου
Διανομείς (ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) 80 θέσεις Αορίστου Χρόνου

 

3) Πρόσληψη 158 μόνιμων υπαλλήλων στον ΔΕΔΔΗΕ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το σχέδιο προκήρυξης για την πρόσληψη 158 μονίμων υπαλλήλων στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η προκήρυξη του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε αναμένεται να εκδοθεί εντός του Μαϊου. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για δημοσίευση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τον συνολικό αριθμό των 158 θέσεων, οι περισσότερες θα διατεθούν στην κατηγορία ΔΕ για την πρόσληψη τεχνικών διαφόρων ειδικεύσεων, κυρίως Ηλεκτροτεχνιτών και Μηχανοτεχνιτών Δικτύων.

Θα επιλεγούν επίσης πτυχιούχοι Πληροφορικής, μηχανικοί πολυτεχνικών ειδικεύσεων και διοικητικό προσωπικό με απολυτήριο Λυκείου ή δίπλωμα ΙΕΚ.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Μηχανικοί, ΔΕ Τεχνικοί (Μέσης Εκπαίδευσης), ΤΕ Τεχνολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ

Οικονομολόγοι και ΠΕ Επιστήμονες Πληροφορικής.

Ειδικότερα:

— Στην κατηγορία ΠΕ θα επιλεγούν, κυρίως, υποψήφιοι των ειδικοτήτων: Ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί, διοικητικοί – οικονομικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής. Για τους μηχανικούς είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος, η καλή γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ. Για τους διοικητικούς αρκεί η γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ.

— Στην κατηγορία ΤΕ θα ζητηθούν, κυρίως, ηλεκτρολόγοι – μηχανικοί και μηχανικοί αυτοματισμού. Απαραίτητη και για τις δύο ειδικότητες η άδεια άσκησης επαγγέλματος

— Στην κατηγορία ΔΕ θα ζητηθεί, κυρίως, η ειδικότητα ηλεκτρονικοί δικτύων. Συμμετέχουν υποψήφιοι με πτυχίο ΙΕΚ ή ΤΕΕ (Α΄ ή Β΄ κύκλου), ή ΤΕΛ, ή Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των υποψηφίων αποτελεί η εμπειρία αλλά και η εντοπιότητα, για όσους δηλώσουν απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και νησιά.

Σημειώνεται ότι οι διορισθέντες που θα δηλώσουν εντοπιότητα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο πόστο τους για μια 10ετία χωρίς να ζητήσουν μετάθεση ή απόσπαση σε άλλη υπηρεσία.

4) 128 πτυχιούχοι σε διάφορες υπηρεσίες

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται νέα προκήρυξη για την πρόσληψη 128 υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για διάσπαρτα αιτήματα τα οποία συγκέντρωσε η Ανεξάρτητη Αρχή και αποφάσισε να τα βγάλει σε μία ενιαία προκήρυξη.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί σε φορείς όπως Δήμοι, Περιφέρειες, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, στη Ι.Μ. Τριφυλλίας και Ολυμπίας, στον ΕΥΑΘ Α.Ε., και στα Επιμελητήρια Λακωνίας και Θεσσαλονίκης.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι διοικητικοί, μηχανικοί, οικονομολόγοι, υπάλληλοι πληροφορικής, κ.α.

5) 215 γιατροί και φαρμακοποιοί στον ΕΟΠΠΥ

Το «πράσινο φως» «άναψε» το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 215 γιατρών και φαρμακοποιών για οκτώ μήνες στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ. Πιο αναλυτικά, θα γίνουν 134 προσλήψεις γιατρών και 81 φαρμακοποιών.

Οι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν άμεσα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι δεκαήμερη. Για τις θέσεις των φαρμακοποιών ζητούνται: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Φαρμακευτικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας και β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού ή Βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού.

Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται η αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

6) 140 προσλήψεις νομικών και οικονομολόγων για ένα χρόνο

Με 70 νομικούς και 70 οικονομολόγους θα ενισχυθεί η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Το ΑΣΕΠ ενέκρινε τις παρακάτω θέσεις και οι νέες προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να εκδίδονται το αμέσως επόμενο διάστημα. Οσοι προσληφθούν θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με δυνατότητα παράτασης μετά το πέρας της σύμβασης. Για τις θέσεις των οικονομολόγων θα γίνονται δεκτά τα παρακάτω πτυχία: «Πτυχίο ή δίπλωμα Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας ή Δημόσιας Διοίκησης με κατεύθυνση Δημόσιας Οικονομικής ή Δημόσιας Διοίκησης ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σχέσεων ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών με κατεύθυνση Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Μάρκετινγκ ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Marketing) ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Λογιστικής Χρηματοοικονομικής και Ποσοτικής Ανάλυσης ή Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας ή Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών ή Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ή Οικονομικής Επιστήμης ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης ή Οικονομικών Επιστημών ή Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού ή Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής η ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Πηγή: aftodioikisi

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks