-
Αρχική > Ελλάδα > 1 στα 59 παιδιά έχει αυτισμό! Αύξηση 15% στα τελευταία δύο χρόνια- Γιατί;

1 στα 59 παιδιά έχει αυτισμό! Αύξηση 15% στα τελευταία δύο χρόνια- Γιατί;

Το Center for Disease Control and Prevention (CDC)  στην Αμερική εξέδωσε την διετήσια ανακοίνωση του σχετικά με την συχνότητα εμφάνισης αυτισμού σε παιδιά, η οποία βασίστηκε σε ανάλυση 2014 ιατρικών αρχείων και όπου ήταν εφικτό σε εκπαιδευτικά αρχεία παιδιών ηλικίας 8 ετών.

Τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα και ανησυχητικά καθώς η νέα εκτίμηση αναφέρει μια αύξηση της τάξης του 15% το 2018, τη στιγμή που ήταν 1 στα 68 παιδιά τα δύο προηγούμενα χρόνια.

 

Αυτή η εκτίμηση συνηγορεί με το γεγονός ότι έχει ακόμη να διανυθεί πολύς δρόμος και έχει να γίνει πολλή δουλειά προκειμένου να είμαστε σε θέση να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την αύξηση του ποσοστού εμφάνισης της διαταραχής του αυτισμού. Για την ώρα, οι λόγοι αύξησης του ποσοστού εστιάζονται στην εξειδίκευση των ιατρών που διαγιγνώσκουν τον αυτισμό, στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των οικογενειών καθώς και στην υιοθέτηση του νέου διαγνωστικού κριτηρίου (DSM-5)

 

Ένα ακόμη δυσάρεστο ωστόσο στατιστικό, έχει να κάνει με την ηλικία διάγνωσης των παιδιών με αυτισμό. Αναλυτικά, ενώ ο αυτισμός μπορεί να διαγνωστεί από τα 2, συνήθως δεν διαγιγνώσκεται πριν από τα 4. Η πρώιμη διάγνωση ωστόσο είναι σημαντική καθώς η πρώιμη παρέμβαση με τη σειρά της, προσφέρει στα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειες τους περισσότερες ευκαιρίες να υποστηριχθούν και να εξασφαλίσουν υγιή ανάπτυξη και να εξελίξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό το δυναμικό τους.

 

 

Κωτσοπούλου Σοφία Με πληροφορίες από το www.autismspeaks.org

Top
Enable Notifications OK No thanks