-
Αρχική > Απόψεις > ΑΣ Καστοριάς :Mια επιτυχημένη χρονιά  άφησε μια «πικρή γεύση» στο τέλος

ΑΣ Καστοριάς :Mια επιτυχημένη χρονιά  άφησε μια «πικρή γεύση» στο τέλος

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα μπάσκετ της  Καστοριάς συμμετείχε στην Α2 κατηγορία κι αν και νεοφώτιστη κατάφερε να κερδίσει  την παραμονή της σχετικά γρήγορα, πετυχαίνοντας  ταυτόχρονα σημαντικές νίκες επί σπουδαίων αντιπάλων. Μάλιστα, μόλις δυο αγωνιστικές πριν το τέλος  του πρωταθλήματος, ήταν  στην 5η θέση και πολύ κοντά στο να συμμετέχει στο play-off ανόδου. Δυστυχώς όμως το φινάλε μιας επιτυχημένης κατά τα αλλά σεζόν, δεν ήταν αυτό που αρμόζει στην ομάδα και στους παίχτες ,  οι  οποίοι  κατά τη διάρκεια της χρονιάς έπιασαν  ψηλά στάνταρ απόδοσης  αλλά και ούτε για τον κόσμο της,  ο οποίος γέμιζε το κλειστό της πόλης και περίμενε ένα καλύτερο πλασάρισμα βάση της εικόνας της ομάδα μέχρι την 25 η αγωνιστική. Από το σημείο εκείνο και μετά όμως είδαμε μια άλλη Καστοριά.

Στις τελευταίες 7 αγωνιστικές υπολογίζοντας και το παιχνίδι με την Καρδίτσα που επαναλήφθηκε,  έκανε 6 ήττες και μόλις μια νίκη επί του Παπάγου,  ο οποίος  έπαιξε στην Καστοριά με 8 παίχτες.  Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως μέχρι εκείνο το σημείο, στην έδρα της είχε μόλις 2 ήττες  αλλά  έχασε και τα τρία στη σειρά  παιχνίδια  που έδωσε στο γήπεδό της.  Αν και η ήττα από το Περιστέρι  ήταν εντός προγράμματος,  οι ήττες από τον αδιάφορο βαθμολογικά Αμύντα, σε ένα παιχνίδι που οι «γουναράδες» ήθελαν τη νίκη  πάση θυσία για να παραμείνουν στην 5η θέση και από την Καρδίτσα με κάτω τα χέρια και χωρίς να βγάλουν οι παίχτες εγωισμό και πείσμα  που αναγκάστηκαν να ξαναπαίξουν ένα παιχνίδι που είχαν κερδίσει, πετυχαίνοντας μάλιστα 53 πόντους ,  ήταν αυτές που πόνεσαν περισσότερο. Φυσικά και το 105-75 από το Ψυχικό το περασμένο Σάββατο για την  τελευταία αγωνιστική ήταν ταπεινωτικό για μια ομάδα που διαθέτει αυτό το  ρόστερ  δείχνοντας  πως η ήδη σκέφτονταν τις διακοπές.

Ο τρόπος με τον οποίον έκλεισε το πρωτάθλημα θα πρέπει να  είναι οδηγός για τη νέα χρονιά,  ώστε του χρόνου να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή.  Ας μην λησμονούμε όμως πως το πρωτάθλημα αυτό είναι αναμφίβολα από τα πιο περίεργα, με μικρές  διαφορές  στην δυναμικότητα των ομάδων,  κάτι που το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως  η ομάδα στο τέλος μπορεί να άφησε μια πίκρα στο κόσμο της με τις εμφανίσεις της,  ωστόσο δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε  πως η Καστοριά θα είναι και του χρόνου στην Α2 και αυτό είναι αποτελεί  τεράστια επιτυχία για το Σύλλογο, τη πόλη και το νομό. Είναι μια επιτυχία των παιχτών, του προπονητή  αλλά και της Διοίκησης, γιατί χωρίς τον κ. Δίτσιο και όσους βρίσκονται δίπλα του σ΄αυτή την προσπάθεια,  δεν θα είχαμε τη χαρά να παρακολουθούμε αγώνες μπάσκετ σε τόσο υψηλό επίπεδο. Η συνεισφορά της Διοίκησης με πρωτεργάτη τον πρόεδρο,  είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή,  καθώς εκτός της ανδρική ομάδας,  στο Σύλλογο βρίσκονται καθημερινά εκατοντάδες παιδιά ενώ γίνεται αξιόλογη προσπάθεια στην ανασύσταση της γυναικείας ομάδας. Επίσης σε συλλογικό επίπεδο και εξαιρουμένων των αθλημάτων που συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα χωρίς διαβαθμίσεις,  ο Α.Σ. Καστοριάς είναι αυτός που εκπροσωπεί  με επιτυχία πλέον το νομό και την πόλη σε τόσο υψηλό επίπεδο.

Κλείνοντας να  εκφράσουμε και δυο παράπονα, ένα προς τη διοργανώτρια αρχή, η οποία δεν σεβάστηκε την ομάδα τόσο με την απόφαση να επαναληφθεί το παιχνίδι με την Καρδίτσα, όσο και με τις πολύ εχθρικές διαιτησίες που είχε σε ορισμένα παιχνίδια. Και όλα αυτά σε μια ομάδα που ο κόσμος της και το γήπεδό της  διακρίνονται για την φιλοξενία τους και δεν δημιουργούνται προβλήματα. Ως προς το δεύτερο σκέλος, ο κόσμος της πόλη και του νομού θα πρέπει να στηρίξει  την ομάδα  ακόμα περισσότερο του χρόνου. Έχουμε την μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθούμε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2  όταν  όχι στη Δυτική, αλλά σε ολόκληρη την Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο δεν υπάρχει ομάδα στην κατηγορία. Αυτό για να αντιληφθούμε πόσο σπουδαία επίτευγμα είναι  όλο αυτό.

X.M. ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks