-
Αρχική > Απόψεις > Επίθεση στον Μπουτάρη – τι μπορεί να σημαίνει;(Του ΔώραΘέτη )

Επίθεση στον Μπουτάρη – τι μπορεί να σημαίνει;(Του ΔώραΘέτη )

Με δημόσια κατακραυγή και αποδοκιμασία από το σύνολο του πολιτικού κόσμου έγινε αποδεκτή η βίαιη

η επίθεση ενάντια στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατά την διάρκεια των κεντρικών εκδηλώσεων για την γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Σίγουρα κανένας νους δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοιου είδους αντίδραση στην βάση οποιασδήποτε διαφωνίας ή αντίρρησης και απέναντι σε οποιονδήποτε πρόσωπο ή θεσμό.  Όσο και να ενοχλεί ή να διαφοροποιεί μια συγκεκριμένη άποψη και συμπεριφορά, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τέτοιου είδους αντιδράσεις και ενέργειες προπηλακισμού.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει οι ίδιοι οι αποδέκτες αυτών των οργισμένων εκδηλώσεων να αποκωδικοποιήσουν τέτοιες ενέργειες και να αντιληφθούν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις βίας. Η επισήμανση αυτή φυσικά δεν συνιστά κανενός είδους λογοκρισία ή περιορισμό στην έκφραση αντιλήψεων, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει κατανοητό η εξάντληση των ορίων στην οποία έχει οδηγηθεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της χώρας.

Αυτή λοιπόν η εξάντληση, αφενός και δεν δικαιολογεί πράξεις βίας, αφετέρου όμως εξηγεί πόσο ευάλωτες νιώθουν μεγάλες κοινωνικές ομάδες και πόσο εύκολα μπορούν να οδηγηθούν, είτε κατευθυνόμενες είτε αυτούσιες, σε μη αποδεκτές  και ακραίες συμπεριφορές.

Συνιστάται λοιπόν προσοχή και αυτοσυγκράτηση από τον λαό, αλλά ταυτόχρονα κατανόηση και ενσυναίσθηση από τους άρχοντες!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks