-
Αρχική > Συνταγές > Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα γεμιστά με κρέμα φράουλας και λευκή σοκολάτα

Η συνταγή της ημέρας: Μπισκότα γεμιστά με κρέμα φράουλας και λευκή σοκολάτα

Συστατικά

Υλικά για 40 μπισκοτάκια (20 γεμιστά)

Για τα μπισκότα

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 175 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 40 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Τέλος προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι και το βούτυρο και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα, ίσα ίσα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το πολυμηχάνημα και τη βάζουμε σε ένα μπολ το οποίο σκεπάζουμε.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Κάνουμε μπαλάκια από τη ζύμη μεγέθους μικρού καρυδιού και τα βάζουμε σε ταψάκια τα οποία έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα ζυμαράκια μας σε απόσταση περίπου 5 εκ. το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν ελαφρά.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα.
  • Αν ο φούρνος μας λειτουργεί με αέρα θα μπορούσαμε να ψήνουμε 2 ταψιά ταυτόχρονα.
  • Στη μέση του χρόνου ψησίματος κάνουμε εναλλαγή των ταψιών και καλό είναι να τα γυρνάμε κιόλας το μέσα έξω ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Αν δεν έχουμε αέρα στο φούρνο καλό είναι τα ταψάκια με τα έτοιμα ζυμαράκια επάνω τους να τα κρατάμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με το βούτυρο.
  • Περνάμε τη μαρμελάδα από το μούλτι αν έχει κομματάκια και την ανακατεύουμε και αυτή στο μείγμα με τη σοκολάτα.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Αφήνουμε μερικές ώρες να παγώσει το μείγμα στο ψυγείο και το βάζουμε ανάμεσα στα μπισκότα.

πηγή: www.akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks