-
Αρχική > Διεθνή > Δεκάχρονη θέλει να γεννήσει το παιδί του βιαστή της

Δεκάχρονη θέλει να γεννήσει το παιδί του βιαστή της

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Αργεντινή η είδηση ότι ένα 10χρονο κοριτσάκι, το οποίο βιάστηκε από τον σύντροφο της μητέρας του έμεινε έγκυος και θέλει να γεννήσει το παιδί του.

Σάλος στην Αργεντινή – Έφτασε μέχρι το Κογκρέσο η υπόθεση

Η είδηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την αναζωπύρωση της δημόσιας συζήτησης για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων σε ακραίες περιπτώσεις, όπως αυτή του 10χρονου κοριτσιού.

Η νομοθεσία στην Αργεντινή επιτρέπει την άμβλωση αν η εγκυμοσύνη προέκυψε από βιασμό ή εάν διατρέχει κίνδυνο από τη ζωή της μέλλουσας μητέρας.

Όμως στη συντηρητική επαρχία Σάλτα, όπου ζει το παιδί με τη μητέρα του, οι αμβλώσεις σε περιπτώσεις βιασμού είναι νόμιμες μόνο τις πρώτες 12 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

Στην περίπτωση της 10χρονης όμως η εγκυμοσύνη διαπιστώθηκε μετά από 21 εβδομάδες τυχαία, καθώς το παιδί παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά.

Μάλιστα οι αρχές της επαρχίας υποστηρίζουν ότι η μητέρα και το κοριτσάκι έστειλαν επιστολή με την οποία ενημερώνουν ότι δε θέλουν το παιδί να κάνει άμβλωση.

«Η οικογένεια είναι τρομοκρατημένη. Είπαν στη μητέρα ότι η άμβλωση θα ήταν πολύ επικίνδυνη. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι τι θέλει το κορίτσι. Η άμβλωση είναι ακόμη δυνατή. Το παιδί βιάστηκε από τον πατριό του και η Πολιτεία γελοιοποιεί τα δικαιώματά του», είπε μία ακτιβίστρια στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τη 13η Ιουνίου, το κοινοβούλιο της Αργεντινής αναμένεται να ψηφίσει υπέρ ή κατά της νομιμοποίησης της άμβλωσης. Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία κινητοποιείται εναντίον του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζει η πλειοψηφία των Αργεντινών πολιτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Top
Enable Notifications OK No thanks