-
Αρχική > Παραπολιτικά > Ο δήμος Ύδρας είπε «όχι» στην ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη
 • Ο δήμος Ύδρας είπε «όχι» στην ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη

  Ένταση σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας με αφορμή την απόφαση για την ανακήρυξη ή μη

  του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Ύδρας.

  Τελικά, ο κ. Παυλόπουλος δεν θα λάβει το χρυσό κλειδί της πόλης, καθώς ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι σε περίπτωση που η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, όπως συνέβη τελικά (7-5 υπέρ), δεν θα σταλεί καμιά πρόσκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα είναι παρών στα Μιαούλεια και ούτε στα εγκαίνια του δρόμου Καμίνι-Βλυχός (Οδός Παναγιώτη Τέτση).

  Σύμφωνα με τη fonitisydras.com, την έντονη δυσαρέσκειά του δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας, Γ. Κουκουδάκης ζητώντας σε όσους δημοτικούς συμβούλους καταψήφισαν την πρόταση, να πουν επακριβώς τους λόγους της αντίρρησής τους και να αναιρέσουν την αρνητική απόφασή τους.

  Και τόνισε: «Είναι μια άσχημη μέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο η σημερινή. Προσβάλλουν τον ανώτερο πολιτειακό θεσμό όσοι καταψήφισαν. Ο κ. Παυλόπουλος εμπνέει σε όλους σεβασμό. Μιλάμε για τον Διάδοχο του Παύλου Κουντουριώτη. Δεν επιθυμούν την ανάπτυξη και την προκοπή στον τόπο τους. Ζουν μάλιστα από τουριστικά επαγγέλματα. Είναι αρνητική διαφήμιση για το νησί η απόφασή τους και θα τους κρίνει ο κόσμος. Σε όλους τους γειτονικούς δήμους έχει ανακηρυχτεί σε Επίτιμο Δημότη». Ενώ τέλος ο κ. Δήμαρχος άφησε αιχμές προς τους δημοτικούς συμβούλους που καταψήφισαν την πρόταση ότι τήρησαν μια προεκλογική στάση.

  ική εταιρεία που δημιουργεί μόδα και δεν την ακολουθεί. Οι φετινές συλλογές φέρουν την υπογραφή διάσημων προσώπων όπως η Μαρία Κορινθίου και θα κοσμούν τις ποιο μοδάτες βιτρίνες σε πρωτεύουσες της Ευρώπης όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο, Το Παρίσι κα. Η Μοναδική εταιρεία που κάνει συνεχόμενους ποιοτικούς ελέγχους και κάνει κάθε γυναίκα να ξεχωρίσει σε χα

  Για την ιστορία να πούμε εδώ ότι ψήφισαν υπέρ της πρότασης οι: Αριστοτέλης Καλύβας, Γιάννης Μπελεγρής, Μανώλης Καραμήτσος, Παναγιώτης Χαραμής, Κατερίνα Μαραγκού, Γρηγόρης Κοτρομάγιας και Μανόλης Τσακίρης. (7 ψήφοι)

  Ο κ. Τσακίρης διαχώρισε τον νομικό επιστήμονα Προκόπη Παυλόπουλο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τις αποφάσεις του ΣτΕ και ψήφισε θετικά.

  ΟΧΙ ψήφισαν οι: Παναγιώτης Μαρκαντώνης, Λουκία Λούλου και Λευτέρης Μαύρος όπου μετά από ενημέρωση του κ. Μαρκαντώνη ειπώθηκε ότι καταψηφίζουν την πρόταση του Δημάρχου Ύδρας και δεν επιθυμούν να ανακηρυχτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας. Ανέφερε δε, ο κ. Μαρκαντώνης ότι δεν θα δευτερολογήσει και ούτε θα απαντήσει σε όποια ερώτηση γίνει επί του θέματος.

  Ενώ, τόνισε ότι έχουν αφουγκραστεί την τοπική κοινωνία, η οποία όπως υποστήριξε, είναι κατά τη συντριπτική πλειοψηφία της, αρνητική με την ανακήρυξη.

  Όχι ψήφισαν επίσης, ο Γιάννης Κόκκος, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έκανε τίποτα για την Ύδρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τέλος ο Τάσος Σωτηρόπουλος που καταψήφισε ομοίως, συμφωνώντας με τους λόγους που ανέφερε η παράταξη του κ. Μαρκαντώνη και ο Γιάννης Κόκκος. (5 ψήφοι).

  Πηγή: fonitisydras.com

  Αφήστε μια απάντηση

  Top
  Wordpress balloons powered by nksnow