-
Αρχική > Αθλητικά > Αυτή είναι η πιο ακριβή ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Αυτή είναι η πιο ακριβή ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018

Το CIES Football Observatory υπολόγισε πόσο κοστίζει κάθε εθνική ομάδα που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, με βάση το ανώτατο ποσό μεταγραφής κάθε ποδοσφαιριστή, σύμφωνα πάντα με το διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, το οποίο βρίσκεται στην Ελβετία και ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση του ποδοσφαίρου.

Στην 1η θέση βρίσκεται η Γαλλία, η οποία κοστίζει 1,41 δις ευρώ σύμφωνα με την έκθεση του διεθνούς κέντρου. Ακολουθεί η Αγγλία με 1,39 δις ευρώ και στην τρίτη θέση είναι η Βραζιλία με 1,27 δις ευρώ. Το παρατηρητήριο του ποδοσφαίρου (Football Observatory) έλαβε στα υπόψιν του παραμέτρους όπως η ηλικία κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά και η χρονική διάρκεια των συμβολαίων τους.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στον Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας κοστίζουν 12,6 δις ευρώ. Στις τρεις τελευταίες θέσεις συναντάμε το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία και τον ουραγό Παναμά.

 

1.jpg

2.jpg

Ακριβότερος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας, πάντα σύμφωνα με την έρευνα του CIES, είναι ο επιθετικός της Παρί Σεν-Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, με 187 εκατ. ευρώ, ενώ ακριβότερος όλων είναι ο στράικερ της Τότεναμ, Χάρι Κέιν με 201 εκατ. ευρώ. Ο Νειμάρ τιμάται στα 196 εκατ. ευρώ.

Πηγή: sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks