-
Αρχική > Διεθνή > Γράφεται ιστορία στην Σιγκαπούρη. Live η συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν – Τραμπ και ο κόσμος κρατά την ανάσα του.

Γράφεται ιστορία στην Σιγκαπούρη. Live η συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν – Τραμπ και ο κόσμος κρατά την ανάσα του.

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκονται θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για να θάψουν το “τσεκούρι του πολέμου”

Συναντώνται στην… ουδέτερη έδρα της Σιγκαπούρης, όπου είναι στραμμένα τα βλέμματα ολόκληρης της υφηλίου– Οι ηγέτες των ΗΠΑ και Βορείου Κορέας έχουν φτάσει από το σαββατοκύριακο και η συνάντηση έχει οριστεί για τις 04:00 τα ξημερώματα (σ.σ. ώρα Ελλάδος)– Ο πρώτος… αρνητικός οιωνός έχει ήδη προκύψει, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βάζει… χρονικά όρια για την συνάντηση και τον Τραμπ να αλλάζει την ημέρα αποχώρησής του!– Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Σιγκαπούρη, μέσα από το live blogging του newsit.gr

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Δυο ηγέτες που επιχειρούν σήμερα να κάνουν το… αδιανόητο! Διότι ποιος θα πίστευε πριν λίγους μήνες ότι οι συγκεκριμένοι -ιδιόρρυθμοι, «εκρηκτικοί»- ηγέτες θα κατάφερναν να «σπάσουν τον πάγο» δεκαετιών στις σχέσεις ΗΠΑ – Βορείου Κορέας;

Μπορεί φυσικά και να μην το επιτύχουν. Άλλωστε είναι και οι δύο εξαιρετικά απρόβλεπτοι. Παρόλα αυτά, συμφώνησαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Μια συνάντηση που πέρασε από… χίλια κύμματα, με συνεχείς αναβολές, εντάσεις κι ανατροπές, παίρνει σάρκα και οστά.

Στις 04:00 τα ξημερώματα οι δύο ηγέτες αναμένεται να «σφίξουν τα χέρια» με τις στιγμές να είναι ιστορικές. Ο Τραμπ πηγαίνει στην συνάντηση με κύριο αίτημα την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βορείου Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν από την πλευρά του ζητά εγγυήσεις πως δεν θα έχει την… τύχη του Μουαμάρ Καντάφι. Κάτι για το οποίο ο αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, τον έχει ήδη «απειλήσει».

Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν λοιπόν…

Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στην Σιγκαπούρη, μέσα από το live blogging του newsit.gr

Πώς… κατεβαίνουν

Μαζί με τον Τραμπ στη Σιγκα Κιμ Γιονγκ Ουνπούρη έχει ταξιδέψει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Ένας άνθρωπος που τους τελευταίους δυο μήνες έχει συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν τουλάχιστον δυο φορές.

Αλλά και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον, που είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις που διατυπώνει στα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα έχει μαζί του την αδελφή του, που εδώ και μήνες είναι δίπλα στον βορειοκορεάτη ηγέτη, στις επίσημες διενθείς συναντήσεις του.

Η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν που ανάγκασε τον Τραμπ να… αλλάξει το πρόγραμμά του!

Πάντως, υπήρξαν από νωρίς αλλαγές που ίσως δεν… προμηνύουν θετικές εξελίξεις. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν όρισε προθεσμία για την ολοκλήρωση της Συνόδου της Σιγκαπούρης! Κάτι που προκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει για την Τρίτη την αναχώρησή του. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει την Τετάρτη.

Τις πληροφορίες μετέδωσε σήμερα το Bloomberg News.

Επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, με γνώση στον προγραμματισμό του ταξιδιού του μεγιστάνα προέδρου, το Bloomberg αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν διατεθειμένος να παραμείνει περισσότερο εφόσον οι διαπραγματεύσεις σημείωναν πρόοδο.

Ωστόσο αφού ο Κιμ όρισε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναχώρησή του, έτσι έκανε κι ο Αμερικανός πρόεδρος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks