-
Αρχική > Ελλάδα > Ραγδαίες εξελίξεις για το Σκοπιανό! Συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία»

Ραγδαίες εξελίξεις για το Σκοπιανό! Συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία»

Το απόγευμα της Τρίτης (12.06.2018) πραγματοποιήθηκε η νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό –

«Τρέχουν» οι εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό και όλα δείχνουν αυτό που λένε οι ποληροφορίες του newsit.gr… από το πρωί. Δηλαδή συμφωνία! Έγινε η νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζόραν Ζάεφ το απόγευμα της Τρίτης (12.06.2018). Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr, η συμφωνία έκλεισε με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Κι αυτό, προκειμένου να τον ενημερώσει αναλυτικά για τις εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές για την ονομασία των Σκοπίων, συμβολικά, στις Πρέσπες.

ρθα ξαφνικά καθώς δεν μπορούσα να προγραμματίσω το σημερινό ραντεβού. Αυτή η επίσκεψη είναι για καλό σκοπό γιατί πριν από λίγο καταλήξαμε σε συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η ελληνική πλευρά. Έχουμε μια καλή συμφωνία που περιλαμβάνει και συνταγματική αναθεώρηση και erga omnes, η οποία προβλέπει και αλλαγές στο σύνταγμα στα σημεία εκείνα που υπήρχαν αναφορές που δείχνουν αλυτρωτισμό αλλά με αυτή τη συμφωνία διασφαλίζεται η ιστορική κληρονομιά η παρακαταθήκη της αρχαίας Μακεδονίας” τόνισε ο κ. Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο.

“Είστε ο πρώτος που ενημερώνω μετά την τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον κ.Ζάεφ, θα ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και στη συνέχεια θα ζητήσω από τον πρόεδρο της βουλής να διοργανωθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να ενημερώσω την εθνική αντιπροσωπεία” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Είναι σαφές ότι η ευθύνη για το αν πραγματικά η γειτονική μας χώρα εννοεί την τήρηση αυτών των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει αυτονοήτως εναπόκειται σε εκείνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.

«Εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις μέσα από το live blogging του newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks