-
Αρχική > Αθλητικά > Σαν σήμερα: Η Ελλάδα νίκησε την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του Euro 2004 (VIDEO)

Σαν σήμερα: Η Ελλάδα νίκησε την Πορτογαλία στην πρεμιέρα του Euro 2004 (VIDEO)

Στις 12 Ιουνίου του 2004, δηλαδή ακριβώς πριν από 14 χρόνια, γράφτηκε η πρώτη σελίδα του έπους της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας, με την σπουδαία νίκη επί της διοργανώτριας Πορτογαλίας με 2-1 στην πρεμιέρα.

Σε έναν αγώνα που όλοι περίμεναν να δουν τη “γαλανόλευκη” να υποτάσσεται στην οικοδέσποινα του τουρνουά, Πορτογαλία και τελικά είδαν την Εθνική να κάνει το πρώτο “θαύμα”.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ πραγματοποιούσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, έχοντας ως πρώτο θύμα την γηπεδούχο Πορτογαλία.

Η Ελλάδα προηγήθηκε στο 7ο λεπτό με το σουτ του Γιώργου Καραγκούνη, ενώ στο 51ο λεπτό ο Άγγελος Μπασινάς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα ο Γιούρκας Σεϊταρίδης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Εθνική.

Το μόνο που κατάφερε ο 18χρονος ακόμα «CR7» ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις σε 2-1, κάτι που δεν περιόρισε ούτε στο ελάχιστο την όρεξη των Ελλήνων να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη από τις πολλές που θα ακολουθούσαν στη διοργάνωση!

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρικάρντο, Πάουλο Φερέιρα, Αντράντε, Κόουτο, Ρουί Ζορζ, Μανίς, Κοστίνια (66’ Νούνο Γκόμεζ), Φίγκο, Ρουί Κόστα (46’ Ντέκο), Σιμάο (46’ Κριστιάνο Ρονάλντο), Παουλέτα.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Καψής, Φύσσας, Καραγκούνης (46’ Κατσουράνης), Ζαγοράκης, Μπασινάς, Γιαννακόπουλος (68’ Νικολαΐδης), Χαριστέας (74’ Λάκης), Βρύζας.

 

thestival.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks