-
Αρχική > Απόψεις > Φωτιές άναψε η δασοπροστασία στον δήμο Καστοριάς- Διορίζουν ημέτερους (Του ΔώραΘέτη )

Φωτιές άναψε η δασοπροστασία στον δήμο Καστοριάς- Διορίζουν ημέτερους (Του ΔώραΘέτη )

Πολλά είναι  τα  αρνητικά σχόλια  που ακούστηκαν  και οι καταγγελίες  που έγιναν από την τοπική μας  κοινωνία

για την  διαδικασία πρόσληψης 18 ατόμων, με σύμβαση τριών μηνών με σκοπό να καλύψουν ανάγκες πυροπροστασίας στον Δήμο Καστοριάς.  Μια διαδικασία που δεν ελέγχεται από τον ΑΣΕΠ και είναι στην κυριολεξία στην βούληση του κ. Αγγελή και της εκτελεστικής επιτροπής ποιούς θα επιλέξουν για τις θέσεις αυτές.

Σε αντίθεση με τα τρία προηγούμενα χρόνια όμως όπου κανείς δεν έπαιρνε χαμπάρι τι γινόταν κάτω από το τραπέζι, φέτος οι «κοιμισμένοι ψηφοφόροι», όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε ένας από τους αρμόδιους αντιδημάρχους, ξύπνησαν και δημιουργήθηκε ένταση γύρω από τα κριτήρια και τον τρόπο πρόσληψης των 18 τυχερών!

Έτσι, και μέσα σε κλίμα αμηχανίας και ανικανότητας να προσδιορίσει ένα αντικειμενικό σύστημα πριμοδότησης και ένα αδιάβλητο τρόπο πρόσληψης, που είναι ήδη διαθέσιμα από τον ΑΣΕΠ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  εξήγγειλε το ‘δίκαιο’ σύστημα της κλήρωσης, «γιατί οι αιτήσεις είναι πολλές και δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοδιαλέξουμε», όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή!

Αυτό όμως που δεν εξήγησε είναι τι είδους κλήρωση, που, πότε και πώς θα λάβει χώρα η διαδικασία αυτή. Και ως μαγεία ξαφνικά, ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων!

Από την πρώτη ανάγνωση προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά  και θυμό για τον  θεσμό που υποτίθεται είναι πιο κοντά στον δημότη! Και το ηθικό ατόπημα αγγίζει πρώτα από όλα τον ίδιο τον αντιδήμαρχο ο οποίος απροκάλυπτα αφού «δι-όρισε» τον πεθερό του ‘ατύπως’ στην περιποίηση των αδέσποτων για περίπου τρία χρόνια, ήρθε η στιγμή της πεθεράς να εργαστεί σε ένα από τα πλέον καλά αμειβόμενα τρίμηνα πόστα στον δήμο Καστοριάς!

Επιπλέον, και έτσι για αλλαγή, φέτος είχαμε την πρόσληψη των συζύγων πολλών υποψηφίων με την «εν-τιμή» πρόταση του κ. Αγγελή, μιας και τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν οι άνδρες τους οι ‘’τυχεροί’’ της κλήρωσης! Ακόμα πιο συγκλονιστικό, είδαμε την μπίλια να γυρίζει σε συζύγους συμβούλων που μέχρι εχθές εναντιωνόταν για τα πάντα στον κ. Αγγελή και ξαφνικά έγινε ένθερμος υποστηρικτής του ακόμα και για νέα υποψηφιότητα του Δημάρχου

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει   μια αρνητική εικόνα  για τον δήμο Καστοριάς και μάλιστα την  δεδομένη χρονική στιγμή που πολλοί συμπολίτες μας είναι  άνεργοι

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks