-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ο Σύλλογος «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» στην ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών (ECPC)

Ο Σύλλογος «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» στην ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών (ECPC)

 

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 8-10 Ιουνίου η ετήσια γενική συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθώ (ECPC) με τη συμμετοχή 210 μελών και 156 συλλόγων από 35 χώρες

. Η ECPC είναι η φωνή των καρκινοπαθών στην Ευρώπη και καλύπτει μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης και άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες. Εργάζεται για μία Ευρώπη, όπου όλοι οι ασθενείς με καρκίνο θα έχουν έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα που διατίθενται και πιστεύει ότι οι ασθενείς με καρκίνο είναι οι σημαντικότεροι συνεργάτες των θεμάτων που σχετίζονται με αυτούς έχοντας ως βασική αρχή «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς».

0 Σύλλογος  ΜΑΖΙ ΣΟΥ εντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στον ευρωπαϊκό οργανισμό ECPC, ως καταχωρημένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε κράτος  μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, που ως κύριο αντικείμενό του είναι η φροντίδα ασθενών με καρκίνο, αποδεικνύοντας μέσα από τη δράση του ότι εστιάζει στον ασθενή με καρκίνο καθώς και τη  συμμετοχή των ιδίων των ασθενών στις δραστηριότητες του.        

Κατά τη διάρκεια της της φετινής γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος  της ECPC Francesco DeLorenzo επικεντρώθηκε στη παρουσίαση του έργου του οργανισμού κατά το παρελθόν έτος , ενώ η αντιπρόεδρος της ECPC  και πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ (ελληνική ομοσπονδία καρκίνου) κα Καίτη Αποστολίδη παρουσίασε το έργο της έργο της ECPC σχετικά με την υπεράσπιση της τεχνολογίας υγείας ΗΤΑ. Εμπειρογνώμονες της τεχνολογίας υγείας από το Βελγικό Ινστιτούτο Υγείας , την ευρωπαική επιτροπή καθώς και την και από την πλατφόρμα  Εpfia ανέλυσαν τη σημαντικότητα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης υγείας. Έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν στις νέες ανοσο-ογκολογικές θεραπείες & μοριακές δοκιμές στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής.

Σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσίαση του οδηγού επιβίωσης ασθενών από την αντιπρόεδρο  κ. Αποστολίδη . Ο οδηγός επιβίωσης ασθενών είναι ένα εγχειρίδιο , το οποίο πέραν των χρηστικών πληροφοριών που παρέχει στους ασθενείς , σκοπός του είναι και η ενημέρωση γιατρών , ασθενών και πολιτείας μίας σύνοψης της διάγνωσης, της θεραπευτικής αγωγής που έλαβε ο ασθενής , των προβλημάτων που αντιμετώπισε και της παρακολούθησης της υγείας του. Ο ασθενής με τον ενημερωμένο οδηγό επιβίωσης  θα  μπορεί, όποτε χρειαστεί να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, να ενημερώνει αξιόπιστα κάθε γιατρό που επισκέπτεται  χωρίς λάθη και παραλήψεις.

Άκρως ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση της δράσης συλλόγων μεταξύ των οποίων και της ελληνικής αντιπροσωπίας με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών .

Ο κύκλος των εργασιών της γενικής συνέλευσης έκλεισε με την έγκριση των πρακτικών της ετήσιας γενικής συνέλευσης και της οικονομικής έκθεσης  2017  την έγκριση αλλαγής καταστατικού   από το Πρόεδρο της ECPC Francesco DeLorenzo.

Η Γενική Συνέλευση τέθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και της Αυτού Εξοχότητας Πριγκίπισσας του Βελγίου Άστριντ.

Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «ΜΑΖΙ ΣΟΥ» εκπροσώπησε η επίτιμη Πρόεδρος του κα  Ειρήνη Γεωργοσοπούλου -Μισκία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks