-
Αρχική > Ελλάδα > Πανελλαδικές: Χαμός σε σχολείο στην Κω με αντιγραφή μαθήτριας – ηδεΜνίστηκε και συνέλαβαν την αδερφή της

Πανελλαδικές: Χαμός σε σχολείο στην Κω με αντιγραφή μαθήτριας – ηδεΜνίστηκε και συνέλαβαν την αδερφή της

Πανικός σημειώθηκε το πρωί σε εξεταστικό κέντρο της Κω για τις Πανελλαδικές αφού μαθήτρια πιάστηκε από τον επιτηρητή να αντιγράφει μέσω ακουστικού.

Το γραπτό της 18χρονης μαθήτριας μηδενίστηκε στο μάθημα της Ιστορίας, στο 2ο ΓΕΛ Κω και λίγο αργότερα συνελήφθη η αδερφή της.   Η 18χρονη μαθήτρια, εντοπίστηκε από τον επιτηρητή καθηγητή, να φέρει ακουστικό με καλώδιο στο ένα της αυτί, το οποίο είχε κρύψει  ανάμεσα στα μαλλιά της. Μέσω αυτού, επικοινωνούσε με την 24χρονη αδερφή της, προκειμένου να την βοηθά, στο εξεταζόμενο μάθημα.   Για το θέμα έχει επιληφθεί ήδη το Α.Τ. της Κω, ενώ η αδερφή της μαθήτριας βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα και καταθέτει.   Η αστυνομία που ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, οι Πανελλήνιες συνεχίστηκαν κανονικά για τους υπόλοιπους υποψήφιους, που σίγουρα θα θυμούνται για καιρό τα όσα έζησαν.   Ο κανονισμός   Kινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, βιβλία, τετράδια, σημειώσεις αποτελούν αιτία μηδενισμού του γραπτού του υποψηφίου εφόσον τα έχει μαζί του στην αίθουσα.   Μηδέν θα πάρει ένας μαθητής αν αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί ή δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, βάσει του σχετικού κανονισμού.   Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr Πηγή: www.lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
Enable Notifications OK No thanks