Είστε εδώ
Αρχική > Διεθνή > Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί δεν πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Ούτε πουλί δεν πετάει στο Αιγαίο χωρίς την άδειά μας

Το γνωστό προκλητικό του πρόσωπο “έδειξε” ξανά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ούτε πουλί δεν πετάει στο Αιγαίο χωρίς… άδεια από την Τουρκία, είπε!

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε την Τετάρτη (13.06.2018) στον ραδιοφωνικό σταθμό Kral Fm και δεν παρέλειψε να μιλήσει για έρευνες της Τουρκίας γύρω από την Κύπρο, αλλά και για την… κυριαρχία της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όπως γράφει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, ρωτήθηκε για τη… θεωρία πως 18 νησιά έχουν παραχωρηθεί (!) στην Ελλάδα. Και απάντησε: «Όχι μόνο στη δική μας περίοδο αλλά και μετά την κρίση των Ιμίων (σ.σ. Kardak τα αποκάλεσε) δεν έχει αλλάξει τίποτα στο ισχύον καθεστώς όπως και στο νομικό καθεστώς των νησιών. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ακόμα και για κάποια έρευνα δεν μπορεί να πετάξει ούτε πουλί χωρίς την άδεια της Τουρκίας. Δεν έχει παραχωρηθεί ούτε ένα κομμάτι βράχου».

Οι έρευνες

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο και είπε πως δεν θα γίνει δεκτή καμία υποχώρηση στο Αιγαίο και στην Κύπρο. «Ανακοίνωσε» ότι «ξεκινάμε έρευνες τώρα γύρω από την Κύπρο. Τώρα η Τουρκία έχει δικό της πλοίο γεώτρησης. Η Τουρκία έχει δυνατότητες. Τους περασμένους μήνες ξέρετε πως εμπόδισαν κάποιες γεωτρήσεις όπως αυτή των Ιταλών. Δεν θα αφήσουμε να χαθούν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» από την άποψη οικονομικών συμφερόντων όπως φυσικού αερίου, πετρελαίου και φυσικού πλούτου γύρω από την Κύπρο», κατέληξε.

http://24wro.com.gr/1605809/prokalei-

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
Wordpress balloons powered by nksnow