-
Αρχική > Πολιτισμός > Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος της  δημοτικής  βιβλιοθήκη Καστοριάς(φωτογραφίες )

Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος της  δημοτικής  βιβλιοθήκη Καστοριάς(φωτογραφίες )

Μια σημαντική κυψέλη γνώσης και πολιτισμού δημιουργήθηκε στο ισόγειο του 1ου Γυμνασίου

Δώρα Κωτσοπούλου

φωτογραφίες kastoria 365.gr

(Καραβαγγέλη αριθ. 23),με την μετεγκατάσταση της δημοτικής βιβλιοθήκης,η οποία παραδόθηκε  σήμερα με την τελετή εγκαινίων στους δημότες της ακριτική μας περιοχής μαζί με την προίκα  28 .000 βιβλίων και μιας πλούσιας  Συλλογής,του αείμνηστου,Κώστα Συμεοφορίδη  που φιλοξενείται στο ίδιο οίκημα.

«Είμαι βέβαιος ότι ο χώρος θα αγκαλιαστεί από τους συμπολίτες μας, αλλά και από τη νέα γενιά , που αγαπά ιδιαίτερα τον πολιτισμό και το βιβλίο», τόνισε στον χαιρετισμό του  ο δήμαρχος Καστοριάς κ Ανέστης Αγγελής .Εξέφρασε τη χαρά του γι αυτήν την δραστηριότητα, λέγοντας ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί στον χώρο αυτό, έως ότου γίνει το πολιτιστικό κέντρο και η εθνική βιβλιοθήκη, οπότε και θα μεταφερθεί εκ νέου στον χώρο αυτό..

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε  ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ Σωτήρης  Αδαμόπουλος ο οποίος εξήρε την προσφορά της βιβλιοθήκης στην κοινωνία της Καστοριάς που  σκοπό έχει την προώθηση της φιλαναγνωσίας δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στο  δήμο Καστοριάς για το σπουδαίο αυτό επίτευγμα.

Παρών στην εκδήλωση ήταν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι εργαζόμενοι της βιβλιοθήκης .

Αξίζει να αναφερθεί ότι η  δημοτική Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη κατά τις ώρας: 8 π.μ. – 4 μ.μ. και Τετάρτη, Παρασκευή, από τις 2 μ.μ. – 9 μ.μ.

Ας μην ξεχνάμε η βιβλιοθήκη αποτελεί τον πιο παραδοσιακό και ταυτόχρονα τον πιο δοκιμασμένο δρόμο για την εισαγωγή των ανθρώπων  στον κόσμο τής γνώσης και τής σοφίας. εξακολουθεί να συνιστά βασικό εργαλείο τής εκπαιδευτικής διαδικασίας, ένα εργαλείο αναντικατάστατο και συνεχώς εξελισσόμενο. Η διαδικασία τής έρευνας και τής μελέτης μέσα στη βιβλιοθήκη δεν είναι σε καμία περίπτωση παρωχημένη διαδικασία, αλλά αντίθετα ζωντανή προσέγγιση που κινητοποιεί τον νου και τη φαντασία των ανθρώπων , ενώ ταυτόχρονα εξασκεί την πνευματική τους πειθαρχία και ανοίγει δρόμους στη δημιουργικότητά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks